31 Ocak 2016 12:29

Cem Karaca ve Moğollar’dan, 43 yıl sonra yeni albüm: 2.2 1973 Ankara

Paylaş

Müziğin iki efsanesi Cem Karaca ve Moğollar müzik hayatlarının onlarca yılının birikimiyle anılıyorlar. Cahit Berkay sanat yaşamının 50 yılını sahneden şarkılarıyla, dostlarıyla kutluyor. Cem Karaca aramızdan ayırlışının 12. yılında yine “Gençler ve her zaman genç kalanlar”ların zihinlerinde yerini koruyor. Moğollar Türkiye’de yarattıkları rock müziğin nerdeyse yarım yüzyıllık ömrüne selam duruyor. 

Tüm bu yıllara, şarkılara, katedilen yola bir hediye geliyor yarın. Yepyeni bir albüm; “2.2 1973 Ankara”. Albümün hikayesinin yaratıcısı İzzet Öz. Öz geçtiğimiz haftalarda Cahit Berkay’ın sanat yaşamının 50. yılını kutladığı gecede bizlere duuyurmuştu. Bu albüm Berkay’a da hediyeydi aynı zamanda. Öz şöyle anlattı “2.2 1973 Ankara”nın hikâyesini; 1973... Cem Karaca ve Moğollar’la çalışmaya başlamış. 31 Ocak’ta Ankara Güneypark Gazinosu’nda konserleri var. Konserin sunuculuğunu İzzet Öz yapıyor. Konserin ardından bütün ekip Monaco Oteli’nin lobisinde oturmuş laflıyor. Hepsinin keyfi yerinde... İzzet Öz “Arkadaşlar bu konserinizi ölümsüzleştirmeniz gerek” diyor. 

Cem Karaca konuşmaları hazırlıyor. Şarkı listesi belirleniyor. Ertesi gün İzzet Öz, stüdyoyu ayarlıyor. 2 Şubat’ta stüdyoya girip şarkıları kaydediyorlar. Ve bu kayıt tatlı bir hatıra olarak kalıyor. 
Cem Karaca’nın notlarını, şarkı listesini ve kayıtları yıllarca arşivinde saklayan İzzet Öz bu kaydı, Karaca’nın 2 Şubat’taki ölüm yıldönümünde ‘2.2.1973’ ismiyle yayımlayacak. 
Bugüne kadar hiç yayımlanmayan kayıt, albüm olarak piyasaya çıkacak. Albüm, Cem Karaca’nın sunumuyla başlıyor. Albümdeki şarkılar: Obur Dünya, İhtiyar Oldum, El Çek Tabip, Alageyik Destanı, Edalı Gelin, Deniz Üstü Köpürür. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yaşamını yitiren korucu ve uzman çavuş toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Cizre'de çatışma: 1 asker ve 2 polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...