31 Ocak 2016 10:50

İnci Plastik işçileri temsilcilerine sahip çıktı

Paylaş

Muhammet ULUDAĞ
Gebze

İnci Plastik işçileri, sendikaları Öz İplik-İş’in genel merkez yönetimi tarafından görevden alınan işyeri temsilcilerinin görevlerine iade edilmesini istedi. Gebze meydanında halka seslenen işçiler, Öz İplik-İş’in örgütlü olduğu diğer illerdeki işçilere de bu keyfi tutuma karşı çıkma çağrısı yaptı. “İşçiler burada sendika nerede”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganlarını atan işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde eylemlerin artarak süreceği uyarısında bulundu.

İşçiler adına açıklama yapan Mehmet Ali Kaya, 2014 yılında üç arkadaşlarını temsilci olarak seçtiklerini hatırlatarak “Yıllardır süregelen sorunlarımızın bu arkadaşlarımız sayesinde üstesinden gelmeye başladık. Gerek iş güvenliği konularında gerekse disiplin kurulunda bizleri en iyi şekilde savundular. Her daim bizlerin daha iyi şartlarda çalışması için gayret gösterdiler” dedi.Temsilcilerin bu amaç uğruna yaklaşan toplusözleşme için işçilerin talepleri doğrultusunda taslak oluşturduğunu dile getiren Kaya, şöyle devam etti: “Bu dönemde geçmişte yaşandığı gibi enflasyonun altında kalan zam oranları almamamız ve gülünecek seviyede az olan sosyal yardımların iyileştirilmesi için uğraş verdiler. Bu doğrultuda taslağı sendika yetkilileriyle paylaştıktan sonra, diğer illerde sendikanın örgütlü bulunduğu ve grup sözleşmesine birlikte girdiğimiz fabrikanın temsilcilerine ulaşıp taslak hakkında fikir alışverişi yapmak istediler. Bunun akabinde sendika yöneticileri temsilcilerimizi görevden aldı. Sizlere de sormak isteriz ki aynı sendikaya bağlı olan temsilcilerin birbiriyle konuşması suç mudur?”

Temsilcilerin görevlerine iade edilmesini istediklerini kaydeden Kaya, şu çağrıda bulundu: “Aksi takdirde bilinmelidir ki eylemlerimiz giderek artacaktır. Tüm bunlara ek olarak sizlerin vasıtasıyla Öz İplik İş sendikası çatısı altında bulunan tüm işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Bir işçi hareketi sloganıyla yolan çıkan bu sendikanın yapmış olduğu hukuksuzluğa siz de dur deyin. Bizlere bu haklı davamızda desteğinizi esirgemeyin.”

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş: İnsanlık dışı uygulamanın sorumlusu kaymakam görevden alınsın

SONRAKİ HABER

Şam'da Şii mahallesinde intihar saldırıları: En az 45 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...