30 Ocak 2016 08:41

Düzce KESK Bileşenleri: Yard. Doç. Dr. Latife Akyüz’e yönelik linç kampanyası son bulsun

Paylaş

Düzce’de “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” tarafından hazırlanan bildriye imza atan akademisyenlere yönelik linç kampanyası sürüyor. Bir taraftan Erdoğan’ın hedef göstermesiyle birlikte harekete geçen YÖK bir çok akademisyene yönelik soruşturma başlattı. 

Düzce’de barış bildirisine imza attığı için gözaltına alınan Düzce Üniversitesi akademisyeni Nazife Açıkgöz’ün ardından bildiriyi imzalayan Yard. Doç. Dr. Latife Akyüz de hakaret ve nefret söylemleriyle dolu bir haber yapılmasının ardından hedef gösterilmişti. Latife Akyüz şehirde hızla büyüyen linç kampanyası sonrasında, can güvenliği kalmadığı için Düzce’den ayrılmak zorunda kaldı. 

Düzce KESK Bileşenleri yaptıkları açıklamada üniversite yönetiminin linç kampanyası sürerken, Düzce Üniversitesi yönetiminin Latife Akyüz’e uzaklaştırma cezası vermesini eleştirdi.  Düzce KESK Bileşenleri tarafından yapılan açıklamada “Düzce’de Yard. Doç. Dr. Latife Akyüz üzerinden yürütülen linç kampanyasını kabul edilemez” dedi. 

Yard. Doç. Dr. Latife Akyüz’ün alanında saygın bir bilim insanı olduğu ve özellikle sınır konusundaki çalışmalarıyla tanındığı vurgulanan açıklamada: “Geçen yıl çalışmalarını misafir öğretim üyesi olarak Belçika’da sürdürmüştür. Yine kendisi, alanında tanınan bir derginin ortak editörlüğünü yapmıştır” denildi.

Üniversitenin ya da akademisyenlerin hiçbir zaman siyasi iktidarın dikte ettirdiklerini kabul etmek gibi bir misyonu olmadığı ve olamayacağının altı çizilen açıklamada şöylme denildi: “Akademi ve akademisyenler üniversite çatısı altında, varolan basmakalıp bilgileri tekrarlamazlar. Aksine yeni ve bilimsel bilgi üretirler. Dolayısıyla bizler, demokrasinin temel unsuru olarak fikir ve ifade özgürlüğü ilkesi temelinde, siyasi iradenin ve YÖK’ün çok sayıda üniversite mensubunun imzaladığı “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye karşı gösterdiği tepkiyi yanlış ve kaygı verici buluyoruz. Fikirlerin eleştirilebileceğini fakat fikirlerinden ötürü hiç kimsenin cezalandırılmaması, dahası hedef haline getirilmemesi gerektiğini savunuyoruz. Özellikle Düzce’de Yard. Doç. Dr. Latife Akyüz üzerinden yürütülen linç kampanyasını kabul edilemez görüyor ve bunu ifade özgürlüğünün alanını daraltarak tek tip düşüncenin alanını genişletmeye yönelik bilinçli bir eylemin parçası olarak düşünüyoruz. Bu karalama ve linç kampanyası sonucunda, bir eğitimci olarak geldiği Düzce’den yaşam hakkına kast edilmesi üzerine ayrılmak zorunda kalan değerli üyemiz, dostumuz Yard. Doç. Dr. Latife Akyüz’ün yanında olduğumuzu ve yaşananları kabul edilemez bulduğumuzu tüm kamuoyuna bildiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gençler barış mücadelesini yükseltecek

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Sosyoloji öğrencilerinden akademisyenlere destek için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...