30 Ocak 2016 06:34

Çanakkale'de mülteci teknesi battı: Beşi çocuk 39 mülteci hayatını kaybetti

Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen mültecilerin bulunduğu teknenin bu sabah batması sonucu, 5'i çocuk 39 kişi yaşamını yitirdi. 62 kişinin kurtarıldığı olayda, olası kayıp mülteciler için bölgede arama kurtarma çalışması devam ediyor

Ayvacık sahillerinden bu sabah Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne, Bademli açıklarında önce alabora oldu. Yan yatan teknedeki mültecilerin 'Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı'nı arayarak yardım çağrısı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri hareket etti. 

Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, 62 mülteciyi kurtardı, 5'i çocuk 39 kişinin ise cesedine ulaştı. 6 cesedin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi. 

Olayla ilgili 1 Türk, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli organizatörün ifadesinde "Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim" dediği öğrenildi. 

Cesetler ve sağ kurtarılanlar sahile getirildi. Vücut ısısı aşırı düşerek hipotermi tehlikesi geçirenlerin ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı belirtildi. Batarak suya gömülen teknede ve çevrede başka mülteci olup olmadığının belirlenmesi için arama çalışması devam ediyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da mülteciler için futbolculardan oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Emine Ayna siyasetten çekildiğini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...