30 Ocak 2016 00:51

23 yıl sonra MİT kapıyı çaldı!

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Çorlu’da askerlik yaparken 1993’te firar ederek PKK’ye katılan Nuri Akkaya’nın ağabeyi Hasan Akkaya’nın evinin kapısı, 23 yıl sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından çalınarak kardeşi soruldu. Akkaya, “90’lı yıllardaki korkuyu bize yeniden yaşatmaya çalışıyorlar” dedi. 

Geçtiğimiz aralık ayında MİT görevlisi olduğunu iddia eden bir kişi elindeki dosyalarla Hasan Akkaya’nın kapısını çalarak 23 yıl önce askerden firar edip PKK’ye katılan kardeşini sordu. Akkaya kendisinin o sırada evde olmadığını, kapıyı oğlunun açtığını ve MİT’ten geldiğini söyleyen şahsın ‘Burası Nuri Akkaya’nın evi mi, Nuri Akkaya nerede?’ diye sorular sorduğunu aktardı. Eve gelmelerinin ardından kendi üzerine kayıtlı cep telefonundan birçok kez arandığını söyleyen Akkaya, “Aradıklarında ‘Nuri Akkaya ile mi görüşüyorum?’ diye sordular. Hayır dedim telefonun bana ait olduğunu söyledim. Bana haber alıyor musun, görüşüyor musun, nerededir diye sorular sordular” dedi. 

Ağabey Hasan Akkaya, “Kardeşimin firar ettiği gün annem vefat etti ailece memleketimiz Ağrı’ya gittik. İstanbul’a döndüğümüzde Tarlabaşı’daki evimize ‘İhbar var terörist besliyorsunuz’ diye baskın yaptılar ve ağabeyimle beni gözaltına aldılar. O süre içerisinde zaten 4-5 sene biz çektik sıkıntımızı. Bir sürü sıkıntılar yaşadık ama sonra durdu kapandı mevzu. ’90’ları da yaşadım bu zamanı da yaşıyorum. Dün de aynı sebeple kapımı çalıyorlardı bugün de. 23 yıldır kayıp olan bir adamı gelip ağabeyinden sormak bana göre bir suçtur. ’90’ları ailelere yeniden yaşatıyorlar.”

ÖNCEKİ HABER

Kaybedenlerin başına ne geliyor acaba?

SONRAKİ HABER

İşyeri hekimlerine sistemli mobbing

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...