28 Ocak 2016 14:15

HDP’den Sınır Tanımayan Doktorlar’a davet

Paylaş

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi HDP’li vekiller Tuğba Hezer Öztürk, Sibel Yiğitalp ve Behçet Yıldırım Sınır Tanımayan Doktorlar’a bir mektup yazarak Cizre, Silopi ve Sur’a davet etti.

HDP’li milletvekilleri Sınır Tanımayan Doktorlara yazdıkları mektupta Cizre’de halasının kucağındayken vurularak katledilen 89 günlük Miray bebek ve onu beyaz bayrakla ambulansa yetiştirmeye çalışırken katledilen dedesi Ramazan İnce, 4 gün boyunca hastaneye kaldırılamadığı için kan kaybından ölen Hüseyin Paksoy, yaralılara ulaşmaya çalışırken öldürülen 3 sağlık görevlisi hatırlatılarak, “Şırnak’ın Silopi ilçesinde öldürülen 11 çocuk annesi 50 yaşındaki Taybet İnan’ın da cenazesi günlerce sokak ortasında kalmış ve ailesinin cenazesini almasına izin verilmemiştir” denildi. Kürt coğrafyasındaki birçok sağlık kuruluşunun boşaltılarak askeri kışlalara dönüştürüldüğü belirtilen mektupta, çoğu eczanenin kapalı olduğu bölgede ilaç bulmanın neredeyse imkansız olduğu belirtildi.

Mektubun devamında şu ifadelere yer verildi; “Başta sağlık hizmetleri sunmak üzere Nijerya iç savaşından bugüne dek çeşitli olumsuzluklar ve güçlükler yaşamalarına rağmen mekan anlayışını aşmış, ihtiyaç duyulan yerlere ulaşmak için çabalamış sınır tanımayan doktorlara ve gözlemlerini dünya kamuoyuna sunması için uluslararası bağımsız sivil kuruluşlarınadır ve çağrımız davet niteliğindedir. Yaşam hakkının yok sayıldığı bu zorlu bölgelerde, tüm bu vahşetlerin karşısında halka ve yurttaşlara bir nebze de olsa yardımcı olup halka psikolojik destekte bulunup çocuklara yalnız olmadığını göstermek için sizleri Cizre’ye Sur’a Silopi’ye davet ediyoruz. Kürt halkının yanında olmanızı bekliyoruz. Yapmış olduğumuzu davete olumlu karşılık vereceğinizi düşünüyor, HDP olarak tarihi sorumluluğunuzu yerine getireceğinize olan inancımızı yineliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'un 8 ilçesinde elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

Cerablus'taki IŞİD'liler askere ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa