27 Ocak 2016 08:16

Cizre için AYM'ye başvuru yapıldı

ÖHD avukatları, AİHM'in Cizre'deki yaralılara ilişkin verdiği kararın ardından Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları tarafından Cizre'de bir binanın bodrumunda mahsur kalan ve içinde yaralıların olduğu 25 kişilik grup için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan tedbir başvurusuna dair, dün tedbir kararı vermeyerek Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) işaret etmesi üzerine avukatlar AYM'ye başvuruda bulundu. 

AYM'YE BAŞVURU YAPILDI

ÖHD avukatlarından Özel Erol, Nuray Özdoğan, Ramazan Demir ve MHD Eş Başkanı Gülşen Özbek tarafından sabah saatlerinde hala Cizre'de saldırı altında olan yaralı 14 kişi için AYM'ye başvuruda bulunuldu. Avukatlar başvuru dilekçesinde yaralıların can güvenliklerinin bir an önce alınmasını talep etti. Ayrıca konuya ilişkin tedbir kararının verilmesi istendi.

Avukatlar aynı zamanda AİHM tarafından alınan tedbir kararlarının devlet güçleri tarafından uygulanmadığı için yaralıların kan kaybından yaşamını yitirdiğini hatırlattı ve alınacak olası tedbir kararının uygulatılmasını istedi.

AİHM dün verdiği kararda hükümetin yaşam hakkına dair gerekli güvenlik önlemlerini alması gerektiğini konusunda uyarıda bulunmuş ve aynı zamanda AYM'nin de görevini hatırlatmıştı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sultanahmet saldırısında yaralanan bir turist daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Freedom House: Türkiye’de özgürlükler geriye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...