26 Ocak 2016 14:58

Erdoğan’dan kaymakamlara talimat: Mevzuatı kenara koyun hiç çekinmeyin

Paylaş

Muhtarların ardından kaymakamlarla buluşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bölgede yaşananlara ilişkin olarak kaymakamlara talimat verdi. Erdoğan ‘mevzuat’ yerine ‘irade’çağrısı yaparak,  “Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak, bölgede hayatı bir an önce normala döndürmemiz şarttır.” dedi  

Cumhurbaşkanı “mevzuatı koyun bir tarafa” ifadelerini kullanan Erdoğan “Yeri geldiğinde, zihinsel inkilabınızı ortaya koyun. Ben bunu bu şekilde yaparım deyin ve yapın. İşte bu iradeyi ortaya koymaktır. Kim için kullanıyorsunuz bunu? Vatandaş için. Hiç çekinmeyin kullanın” diye konuştu.


Erdoğan şöyle dedi: “Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler bunların kontrolü altına girmiş altında. Kimi kamu görevlileirn de gizli veya açık destek verdikleri anlaşılıyor. Güvenlik güçleri, teröristleri birer birer temizliyorlar. Bilhassa kaymakamlarımız, kanunların kendilerine verdiği yetkiyi en etkili şekilde kullanarak örgütün yaptığı tahribatı yapmak için elinden geleni yapmalıdır. Kesintilerin oluşmasına, mağdur edilmeye izin veremeyiz. Gerekirse beledileyerin araç gereçlerine el koyarak, bölgede hayatı bir an önce normala döndürmemiz şarttır. Ayrıca terör örgütüne destek veren kamu görevlileri de belirlenip adalete teslim edilmeldir” dedi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

Bu kavşakta trafik ışığı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...