25 Ocak 2016 13:00

Cenazelerini isteyen aileler oturma eylemine başladı

Paylaş

Sur'da öldürülen çocuklarının cenazeleri için bir süredir açlık grevinde olan aileler, açlık grevini sonlandırarak, Sümerpark'ta oturma eylemine başladı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde öldürülen Mesut Seviktek, İsa Oran, Rozerin Çukur ve Ramazan Öğüt'ün cenazelerinin verilmesi için ailelerin İHD Diyarbakır Şubesi'nde başlattığı açlık grevi eylemi düzenlenen basın toplantısı ile sona erdi. Açlık grevi eyleminin sonlandırılmasının ardından aileler, Sur'da 16 Ocak'ta katledilen 19 yaşındaki Turgay Girçek, Gündüz Akmeşe ve diğer ailelerin Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda başlattıkları oturma eylemine geçti. Aileler, çocuklarının cenazelerini alana dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Resepsiyon salonunun duvarına Sur'da katledilen çocuklarının fotoğraflarını asan aileler, çocuklarının çerçevelenmiş fotoğraflarını da yanlarından bir an olsun ayırmadı. Ailelerin oturma eylemine sivil toplum örgütü temsilcileri ve birçok kişi de ziyarette bulundu. 

Öte yandan Sur'daki kuşatma ve saldırıların son bulması için DBP ve HDP öncülüğünde başlatılan nöbet eylemi soğuğa rağmen 4'üncü gününde devam ediyor. Sümerpark'ın içinde yaktıkları ateş başında hem ısınan hem de türküler söyleyen kitle, sık sık "Diren direne kazancağız", "Amed uyuma Sur'a sahip çık" sloganları atıyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar’da katledilen gazeteciler anıldı

SONRAKİ HABER

CNN Türk’e 'diktatör' soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...