25 Ocak 2016 11:54

Türkiye’ye ‘3 milyar avro’ uyarısı

Paylaş

AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, mülteciler için Türkiye’ye verilecek olan 3 milyar avronun “Kısa sürede temin edileceğini” söyledi. Mogherini Türkiye’yi uyarma ihtiyacı hissederek  “Sonuçta bu para cep harçlığı değil, mülteciler için harcanacak” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB’li katılımcılarla ortak basın toplantısı düzenledi.

Volkan Bozkır “Türkiye-AB çalışma noktasında kararlılığımızı ortaya koyduk. Fasıl açılması büyük önem arz etmektedir. Türkiye ile ilişkilerin devamı anlamı taşımaktadır. Zirve sonuçlarının mutabakatı olarak enerji, yargı, özgürlük ve adalet, eğitim, dış güvenlik politikaları fasıllarının açılması için zirve sonrasında karar almıştık” dedi.

AB: PARA MÜLTECİLER İÇİN KULLANILACAK

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini “Mültecilere verilecek 3 milyar avro Türkiye’nin eline geçmeyecek, cep harçlığı değil bu. Mülteciler için kullanılacak. Bu paranın hazırlığını sürdürüyoruz. Bizim ilk aydan yaptığımız çalışmalarda yine buradaydık ve yine aynı şeyleri söylüyorduk. DAEŞ ortak gündemimizi oluşturuyor. Geçilen 2 seçim zaman aldı. AB açısından mülteci konusunda daha farklı bir algı var” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AB'den Türkiye'ye ateşkes çağrısı

SONRAKİ HABER

Biden Erdoğan’a diyalog çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...