24 Ocak 2016 15:06

Rize’de domuz gribi şüphesi ve RTEÜ Hastanesi

Rize’de aralarında bir sağlık çalışanının da bulunduğu 14 kişi domuz gribi şüphesiyle karantina altına alındı. Büyük umutlarla açılan RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinden hastaların her gün Trabzon'a sevk edilmesi akıllara ‘Rize eski günlerine geri mi dönüyor?’ sorusunu getirdi.

Paylaş

Osman KAPTAN
Gençağa KARAFAZLI
Rize

Üç gün önce yüksek ateş nedeniyle Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilen ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan AKP Rize İl Başkanı Muhammet Avcı’nın 2 yaşındaki oğlu Asaf Avcı'nın ölümü sonrası Rize’de başlayan domuz gribi tartışması halk arasında tedirginliğe neden oldu.

İsmini açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi aralarında 1 sağlık çalışanının da bulunduğu 14 kişinin daha H1N1 şüphesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde karantina altında olduğunu doğruladı.

MÜDÜR TEPE SALGIN YOK

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe'nin “salgın yok” açıklamasına rağmen her gün
en az bir çocuk hastanın yüksek ateş nedeniyle Trabzon KTÜ'ye sevk edilmesi ise dikkat çekiyor.

Son olarak Rize Belediyesi Eski Başkanı Halil Bakırcı'nın torununun yüksek ateş nedeniyle Trabzon KTÜ Farabi Hastanesine sevk edilmesi sonrası vatandaşların endişelerinin arttığı gözlenirken, RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesinin yaşanan sorunlar karşısında yeterli hizmet veremediği belirtildi.

RİZE ESKİ GÜNLERİNE GERİ Mİ DÖNÜYOR ?

Büyük umutlarla açılan RTEÜ Eğitim ve araştırma hastanesinden hastaların hergün Trabzon'a sevk edilmesi akıllara ‘Rize Eski Günlerine Gerimi Dönüyor?’ sorusunu getirdi. Karadenizin en donanımlı hastanesi olacak diye açılan hastanede birçok birimde doktor eksiği olduğu ayrıca tıbbi ve teknik konularda eksiklerin olduğu öğrenilirken geçtiğimiz aylarda RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir çok doktorun ya isitfa ettiği ya da başka illere tayin yaptırtıp gittiği ortaya çıktı.

TEPE SEVK KONUSUNDA YETERLİ AÇAIKLAMA YAPAMADI

Rize İl sağlık müdürü Mustafa Tepe yaşanan Giribal enfeksyon vakaaları ile ilgili basın yayın kuruluşlarına gönderdiği basın açıklamasında ‘salgın yok’ demiş ve griple mücadele için doktorların çalışmalarını devam ettirdiğini belirtmiş ancak hastaların Trabzon KTÜ Farabi Hastanesine neden sevk edildiği konusunda her hangi bir açıklama yapmamıştı.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Solu ve Kürt siyaseti

SONRAKİ HABER

'Beyaz nöbet' eylemi 32. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...