21 Ocak 2016 07:29

Cizre'de özel harekatçılar bir kadını yaraladı

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Cizre'de, devlet güçlerinin Cudi Mahallesi'ne dönük tarama ve top atışları sürüyor. Mahallede özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu Helin Öncü isimli kadın yaralandı.

Paylaş

Sokağa çıkma yasaklarının ve saldırıların 39'uncu gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesi, güne yine saldırılarla başladı. Dün Cudi Mahallesi'nde devlet güçlerinin saldırılarında yaşamını yitiren 3 yurttaşın cenazesini mahalleden çıkartmak için mahalleye yürüyen kitleye yönelik açılan ateşte yaralanan 10 yurttaştan 2'si yaşamını yitirmişti. 

Dün geceden bu yana tanklardan yapılan top atışları ile ateş altına alınan mahalleye dönük saldırılar sabah saatlerine kadar sürdü. 

Mahalle bir yandan zırhlı araçlardan açılan ateşle taranırken bir yandan da tanklardan yoğun top atışları yapılıyor. İlçenin Sur Mahallesi'nin de tanklardan yapılan top atışları ile yoğun saldırı altına alındığı gelen bilgiler arasında.

Sabah saatlerinde ise mahalleye dönük zırhlı araçlardan yapılan taramada Helin Öncü (20) isimli kadın yaralandı. Yoğun saldırılar nedeniyle hastaneye kaldırılamayan Öncü, yurttaşlar tarafından bir eve çekilerek ilk müdahale yapıldı. Öncü'nün üniversite öğrencisi olduğu ve ziyaret için geldiği Cizre'den saldırılar nedeniyle çıkamadığı belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiliz Akademisyen: İrlanda'da önce özerklik tanındı, sonra silahlar sustu

SONRAKİ HABER

Bayık: 3'üncü Cenevre toplantısı da sonuçsuz bırakılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...