20 Ocak 2016 11:38

OGM madenleri karıştırdı

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Standart Madencilik tarafından, bir bölümü Çanakkale’nin Biga ilçesi Yolindi köyü, diğer bölümü Balıkesir’in Gönen ilçesi sınırlarında ormanlık alanda projelendirilen maden aramasıyla ilgili haberimize Orman Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği imzalı bir düzeltme metni gönderildi. Ancak cevap metninin haberimiz ile ilgili olan tek bölümü başlık. 

Görüştüğümüz Orman Müdürlüğü yetkilisi sorumuzu, “Belki arkadaşlar o şekilde bize bir bilgi notu göndermişlerdir. Ben habere tekrar bakayım” diye cevapladı. 

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Basın Müşavirliği tarafından gazetemiz Evrensel’e önceki gün gönderilen cevap yazısı yanlış tarih ile başlıyor. 16 Ocak tarihli haberimizin 17 Ocak tarihinde yayımlandığını iddia eden OGM Basın Müşavirliğinden verilen cevapta, “Gazetenizin 17.01.2016 tarihli sayısında yer alan ‘Ormanlık alanda madene izin çıktı’ başlıklı haberiniz ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.” deniliyor. 

Tekzip metninde, Biga’nın Yolindi köyü konulu haberimize, Çanakkale’nin Ovacık köyü adres gösterilerek cevap veriliyor, Standart Madencilik tarafından projelendirilen maden arama faaliyetinin 3S Madencilik tarafından da gerçekleştirildiği ileri sürülüyor. Cevap metninde; “Yazıda iddia edilenin aksine Çanakkale ili Ovacık köyünde ve Çanakkale ilinin diğer kısımlarında 3S Madencilik Seramik İnşaat Nakliyat AŞ adına Orman sayılan alanlarda verilmiş hiçbir maden izni bulunmamaktadır.” denildi.  

‘BEN HABERE TEKRAR BAKAYIM’

Telefonla görüştüğümüz Orman Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cezmi Keleş, “Siz Standart Madencilik mi yazdınız? Başka gazetelerde 3S Madencilik’ten de bahsediyorlardı” dedi. “Belki arkadaşlar o şekilde bize bir bilgi notu göndermişlerdir. Ben habere tekrar bakayım” diyen Keleş daha sonra İvrindi’yi de işin içine karıştırarak, “Belki de şöyledir; siz İvrindi olarak bilirsiniz, bizim kayıtlarımızda Ovacık olarak geçer. O şekilde bir karışıklık olmuş olabilir” ifadelerini kullandı. Keleş ayrıca henüz kesinleşmiş bir izin olmadığını da iddia etti. 

ÖNCEKİ HABER

Basın meslek örgütleri Diyarbakır’a gidiyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen yazarlara veto iddiasının arkasında, İl Milli Eğitim yalanlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...