19 Ocak 2016 11:44

MHP’li belediye ayrımcılık mı yapıyor?

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinin, kendi sorumluluk alanında olan ve Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgelere yeterli hizmet vermediği ileri sürüldü.

Paylaş

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesinde, Pazar sokağı ve 156. Cadde’nin asfalt, çevre düzenlemesi ve temizlik işleri yapılmazken, mahallede yaşayan yurttaşlar Kürt oldukları için Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine hizmet verilmediğini söyledi.

Bedirhan Taş isimli yurttaş,  Büyükşehir Belediyesinin hizmet sınırları içinde olmasına rağmen yollarda asfaltlama ve cadde aydınlatmalarının yapılmadığını söylerken, Mehmet İlkçağ ise parke taşlarının sorunlu olduğunu, mahallede de ağırlıkta Kürtler yaşadığı için hizmet verilmediğini savundu.

Bulunduğu sokağın Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olduğunu ve temizlik hizmetlerinin yerine getirilmediğini söyleyen Samet Oğuz isimli yurttaş da, özellikle Gündoğdu, Güneş, Şevket Sümer ve Hal Mahallelerinin çoğunlukla Kürt nüfusunun yaşadığı bölgeler olduğu için Büyükşehir Belediyesinin üzerine düşen görevleri yapmadığını kaydetti. Oğuz, burada yaşayan halkın büyük kesiminin belediyeden şikayetçi olduklarını söyledi. Pazar sokağından da Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğunu ifade eden Oğuz, sokak lambalarının hiç birinin yanmadığını, bu durumdan da şikayetçi olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin söz konusu bölgeden oy alamadığı için gözden çıkarıldıklarını ve kendilerine ayrımcılık uygulandığını ifade eden Şemsettin Bağkesen isimli yurttaş ise, “Asfaltlar bozuk, yollar bozuk, aşağı yukarı orası dört beş aydır çukur. Gelip düzelttikleri yok” dedi. (Mersin/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Kardeşçe yaşayalım

SONRAKİ HABER

AİHM Orhan Tunç hakkında tedbir kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa