14 Nisan 2012 06:43

CHP Ankara il başkanlığı için büyük çekişme

CHP 9. Olağan Ankara İl Kongresi bugün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak. Kongrede, CHP Ankara İl Başkanlığı için 9 adayın adı geçerken, asıl çekişmenin mevcut İl Başkanı Zeki Alçın, Avukat Necati Yılmaz ile eski CHP İl Başkanı Tarık Şengül arasında yaşanacağı belirtiliyor.CHP’nin 8 Temmuzda yapılma

CHP Ankara il başkanlığı için büyük çekişme
Paylaş

CHP 9. Olağan Ankara İl Kongresi bugün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak. Kongrede, CHP Ankara İl Başkanlığı için 9 adayın adı geçerken, asıl çekişmenin mevcut İl Başkanı Zeki Alçın, Avukat Necati Yılmaz ile eski CHP İl Başkanı Tarık Şengül arasında yaşanacağı belirtiliyor.

CHP’nin 8 Temmuzda yapılması planlanan 34. Olağan Kurultayı’na doğru, il ve ilçe kongreleri de tamamlanıyor. Kurultay takvimi doğrultusunda, büyük ilde yapılacak olan CHP Ankara İl Kongresi de bugün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. İl başkanı, il yönetimi, il disiplin kurulu üyeleri ve büyük kurultay delegeleri seçimlerinin yapılacağı kongre saat 10.00’da başlayacak.

9 ADAYIN İSMİ GEÇİYOR

Kongrede, İl yönetiminde çarşaf liste esas alınacak. Ancak kongre üyelerinin onda birinin yazılı önerisi ve kongreye katılan üyelerin salt çoğunluğuyla yapılacak oylama sonucunda blok liste usulü ile seçimlerin yapılmasına karar verilebilecek. Yeni tüzük gereği, organlarda cinsiyet kotası uygulanacak, listede en az yüzde 33 oranında kadın üye bulundurulması gerekecek. Yine listeler, yüzde 10 oranında da gençlik kotasını gözetilerek hazırlanacak.
İl başkanlığı için 9 adayın ismi geçerken, Ancak bu 9 ismin adaylıkları, hazirun cetveline imza atan kongre delegelerinin, en az yüzde 10’unun imzasıyla divana önerildiği zaman kesinleşecek. Adaylardan bazılarının, CHP Genel Merkezinden farklı destekçilerinin olduğu ifade ediliyor. Kongrede, asıl çekişmenin ise Zeki Alçın, Necati Yılmaz ile Tarık Şengül arasında yaşanması bekleniyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Özrü kabahatinden büyük

SONRAKİ HABER

28 Şubat gözaltılarından 7'si adliyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...