18 Ocak 2016 13:44

Antep’te sokağa çıkma yasağı olan yerler için gıda kampanyası

Paylaş

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gaziantep Şubesi, bölgede sokağa çıkma yasağı olan yerlerde yaşayanlar için gıda yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. 

İnsan Halkları Derneği binasında yapılan açıklamaya DBP, HDP, ESP, İHD, Kurdi-Der, KESK’e bağlı Eğitim Sen ve Haber Sen destek verdi. 

Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Abdurrahman Kartal şunları söyledi: “Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve kaldırıldığı birçok yerde insanlar günlük ihtiyaçlarını karşılayamamakta ve gıda sıkıntısı yaşamaktadır. Gaziantep’te yaşayan duyarlı halkımıza destek, dayanışma ve gıda bağış kampanyamıza katılım çağrısı yapıyoruz.” Gıda kampanyasının destek veren kurumlar aracılığıyla ulaştırılabileceğini söyleyen Kartal devamla şunları dile getirdi: “Gaziantep’te belirlediğimiz üç noktaya da bağışlar bırakılabilir. Aynı zamanda banka hesaplarımıza bağış yapılabilirler. Toplanan bağışlar belirli aralıklarla Diyarbakır merkez şubemize ulaştırılacak, oradanda yasakların kalktığı sırada halkımıza ulaştırılacaktır. Yardımlar yasaklar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlara da iletilecektir.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİDF-Mannheim, 10. olağan kongresini yaptı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'ın son Ermenilerinden Apê Sıtkı uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...