18 Ocak 2016 12:42

AKP’li vekil termik santraller için gerekirse bölgenin boşaltılacağını söyledi

Paylaş

Ahmet ÖZTÜRK
Zonguldak

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, kente yapılan yatırımların konuşulduğu bir toplantıda, halen, biri inşaat halinde 4 termik santral bulunan ve 3 tane daha yapılması planlanan Çatalağzı-Muslu bölgesinde enerji yatırımlarının süreceğini, gerekirse yerleşimleri başka yere taşıyacaklarını söyledi. 

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği toplantıda konuşan Ulupınar, “Zonguldak enerji üssü oldu. Enerji yatırımları devam ediyor, edecek. Türkiye enerjisinin yüzde 7’sini Zonguldak’tan karşılıyoruz. Yatırımlar tamamlandıktan sonra bu rakam 10’un üzerine çıkacak. Yeterli mi,  değil! İstihdam yaratıyor mu? Evet. Hava kirliliği, çevresel konular, onlar da bizim önceliğimiz. Gerekirse oradaki yerleşimler başka yerlere taşınır. Bu zor bir şey değil” dedi.
 
HALK YOĞUN TEPKİ GÖSTERİYOR

Çatalağzı Muslu bölgesinde biri Bereket Holding, ikisi Eren Holding’e ait olmak üzere halen üç santral faaliyette bulunuyor. Eren Holding’in bir santral inşaatı devam ediyor. Bereket Holding, Demir Madencilik ve Eren Holding birer santral için de ÇED süreci başlatmış bulunuyor. Her üç santralin ÇED Halkın Katılımı Toplantısı halkın yoğun tepkisi nedeniyle yapılamamış, son toplantıda ise Çatalağzı halkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinin araçlarını tekmelemişti. 

ÖNCEKİ HABER

Sınırlarını bilen onları aşmasını da bilir

SONRAKİ HABER

Avukatlar: Ankara katliamı için adalet istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa