18 Ocak 2016 06:23

Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hafta sonu yapılan CHP 35. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalar üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterdiği kesimlere yönelen yargı mekanizması, bu kez CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ya karşı harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, partisinin 35. Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği "Diktatör bozuntusu" sözleri nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin gözaltına alınmasını, "Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla bu ülkenin akademisyenleri gözaltına alınıyor" demiş ve AKP'lilerin salonu terk etmesine neden olan sözlerini şöyle sürdürmüştü:
"Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Ya adam gibi tarafsızlığını korur saygı görürsün ya da tarafsızlığını korumazsan sana her gün namus ve şerefi hatırlatırım. Soruyorum sen namus ve şereften ne anlıyorsun? Diktatör bozuntusu… " (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüsler çarpıştı: 5 yaralı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 500 uçuş iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...