17 Ocak 2016 12:35

İngiliz sanatçı Dawood’un sergisi açılıyor

Paylaş

İngiliz sanatçı Shezad Dawood’un Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Zaman ve Mekana Bağlı Kalmak-Neden” 28 Ocak’ta açılıyor.

Galerist’in ev sahipliği yapacağı sergi, iki film ve bir dizi büyük neon ile küçük tekstil işlerinden oluşuyor. 
Sergiye dair yapılan açıklamada, “Kavramsal anlamda bir dizi kuantum düzenlemesine dayanan sergi, her biri, kavram ve malzemenin, biçim ve rengin birbiriyle ilişkili ancak benzersiz beraberliğini gösteren, dolambaçlı biçimde birbirine bağlanmış bir dizi noktadan oluşur” denildi.

Film, neon ve resim teknikleriyle çalışan sanatçı, gerçek ve hayali uyuşum, sinerji ve yoğunlaşma anlarını ortaya çıkarmak veya yaratmak için imge, dil ve öyküleme gibi birbirinden farklı sistemleri yan yana getiriyor.

Dawood, son yıllarda özellikle bilimkurgu ve doğaüstü dünyalarından elde ettiği kavramsal koordinatları içinde yaşadığımız dünya üzerinde haritalandırmakla ilgileniyor. Sufi geleneklerine dokunan uzun soluklu araştırma çizgisinin devamında gözden uzak, saklı bir bilgi dünyasının varlığına dair bir öneriyi ortaya çıkarır.

Bugüne dek Amerika, Tayvan, Fas, Güney Kore, İtalya gibi dünyanın farklı noktalarında eserleri sergilenen Dawood, 2011’de Abraaj Sanat Ödülü’nü kazanmış, 2012’de Jarman Ödülü’ne aday gösterilmişti. “Zaman ve Makana Bağlı Kalmak-Neden” sergisi, 28 Ocak- 1 Mart arasında ziyaret edilebilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri: Barış isteyen akademisyenlerin yanındayız

SONRAKİ HABER

TAYAD’lı aileler karikatür yarışması düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...