17 Ocak 2016 06:58

Stuttgart ırkçılığa hayır dedi

Paylaş

Almanya’da sığınmacılar üzerine tartışmalar bitmek bilmiyor. Stuttgart Almanya'da nufüs oranına göre yabancıların en çok yaşadığı şehir. 600 bin olan nufüsün 210 bini göçmen. Sığınmacılar üzerine devam eden olumsuz tartışmalardan sonra başta Alman Sendikalar Birliği (DGB) olmak üzere demokratik kurumlar bir araya gelerek miting yapma kararı aldılar. Eylem öylesine ilgi gördü ki Baden-Württenberg işverenler birliği dahi çağrıcı olarak imza atmaktan geri durmadı.   

Önceki gün gerçekleştirilen mitingde “Sığınma insanlık hakkıdır”, “Irkçılık insanlığa düşmanlıktır”, “Sığınmacılar hoş geldiniz” yazılı pankartlar ile barış ve eşitlik yazılı dövizler taşındı. IG Metal, ver.di, AWO, Sol Parti, gençlik örgütleri, kiliseler, çevreciler, barış inisiyatifi ve DİDF’in bulunduğu 81 kurumun çağrısıyla düzenlenen mitinge 8 bin kişi katıldı. DGB bölge başkan yardımcısı Gabriele Frenzer konuşmasında; “Özgürlük, adalet, dayanışma için harekete geçmeliyiz. Çoğunluk bizleriz. Irkçılığa ve kadınlara yönelik şiddete hayır diyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte çözebiliriz” dedi. 

Mitinge kadın örgütlerinin yoğun katılımı dikkat çekti. IG Metall sendikasına bağlı Mercedes işçileri coşku içinde alana giriş yaptılar.  Suriyeli sığınmacılar “biz barıştan yanayız, şiddete karşıyız” dövizleri ile alanı boydan boya dolaştılar. DİDF adına yapılan konuşmada; “Irkçılığa ve kadınlara yönelik şiddete karşı yerli-yabancı demeden hep birlikte alanlara çıkmalıyız” çağrısı yapıldı. (Stuttgart/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan'da Milletvekilinin evine intihar saldırısı 13 Ölü

SONRAKİ HABER

Aleviler savaşa karşı birlik cemine durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...