15 Ocak 2016 12:05

Sayıştay raporlarına sansür iddiası!

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  Sayıştay 2014 Yılı AOÇ Denetim Raporu'nun ham hali ile Meclis KİT Komisyonu'na giden hali arasında fark olduğunu iddia etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Candan, "KİT Komisyonuna giden raporda AOÇ hakkıdan dava açan meslek odaları,  'bazı meslek odaları' olarak yazılmış. Dava süreçlerinin detaylarında bile bahsedilmemiş” dedi.

Sayıştay rapolarında iki konunun hiç irdelenmediğine dikkat çeken Candan, “Biri kaçak saray diğeri  Ankapark. Ankapark için alınan kararın ticari bişey yapılamaz yönünde mahkeme kararı olmasına rağmen KİTKomisyonu'na giden,  Sayıştay Raporları'nda hayvanat bahçesi ve Ankarapark'tan üstün körü bahsediliyor.Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  Sayıştay'ı da denetyecek duruma  gelirse, Sayıştay'ın yaptığı raporları da takip edecek konuma gelirse, ülkede gelinen durumun ne kadar sıkıntı verici olduğu görülecek Mimarlar Odası'nın Kaçak Sarayla ilgili 66 davası varken, Ankapark'da ve Kaçak Sarayda plan iptali varken ve bu Anayasa Mahkemesini oradan ahime gitmişken,  KİT Komisyon raporlarıdan çıkarmışlar" dedi.

“Gelecek kuşaklar, şimdiki  Sayıştay raporlarına baktığında bugünkü yaşanaları öğrenemeyecek” diyen Candan, KİT  Komisyonu'na giden raporlarda çıkartılan bilgilerin önemine dikkat çekti. Sayıştay'ın ham raporunda Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'nün göreve çağrıldığını ifade eden Candan, “KİT Komisyonuna giden raporlar da yok” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe JİTEM davasında heyetin çekilmesi istendi

SONRAKİ HABER

Adliye önünde akademisyenlere destek için bekleyenlere polis saldırdı: 4 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa