15 Ocak 2016 07:38

Barış talebine bir soruşturma da Akdeniz Üniversitesi’nden

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Barış isteyen akademisyenlerin cezalandırılmasını isteyen Cumhurbaşkanının talimatına Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü de kayıtsız kalmadı.

89 üniversiteden 1128 akademisyenin imzaladığı Barış Bildirgesine destekler artarak sürerken, bir yandan da soruşturma ve gözaltılar devam ediyor.

Rektörlük yayımladığı genelgede ‘’Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara karşı çıkan bir grup öğretim elemanı, yayınladıkları bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devletini, vatandaşlarına kıyım ve katliam yapmakla suçlamaktadır. Bu bildiride Üniversitemizden bazı öğretim elemanlarının imzası bulunmaktadır. Yayımlanan bu bildiriyi imzalayan öğretim elemanlarının savunduğu düşünceler kendi şahsi düşüncelerini temsil etmektedir.Akdeniz Üniversitesi olarak, Devletimizin terör konusundaki haklı mücadelesinin yanındayız.’’

Rektörlük açıklamasının devamında ‘’ Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin,vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına yaptığı mücadeleye tepki gösteren Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları ile ilgilide Yükseköğretim Kurulunun talimatı gereğince Üniversitemiz yönetimi tarafından gerekli yasal sürecin başlatacağını bildiririz.’’ Akdeniz Üniversitesinde görev yapan beş akademisyen barış bildirisine imza atmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de 10 yaşındaki Büşra Akalın da yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Barış isteyen akademisyenlerin kapıları işaretlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...