15 Ocak 2016 06:43

Feyzioğlu'nun sözleri istifa getirdi

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, akademisyenler için sarf ettiği 'Sözde aydın kalıntıları' sözüne tepki gösteren Ankara Üniversitesi SBF öğretim üyesi Kerem Altıparmak, TBB İnsan Hakları Merkezinden istifa etti.

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın akademisyenlere dönük açıklamalarını tekrar ederek “Sözde aydın kalıntıları” sözleriyle hakaret etmesi TBB'de istifa getirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, TBB İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Altıparmak, üyesi olduğu Türkiye İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu'nun iki temel niteliğinin "Bilim Kurulu" ve "İnsan Hakları Kurulu" olduğunu belirterek "Akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu özgürlüklere daha duyarlı olan platformlarda varolmanın daha doğru olduğunu değerlendirdiğim için Kurul üyeliğinden istifa ediyorum" açıklamasında bulundu. Altıparmak şu açıklamayı yaptı:

"Üyesi bulunduğumuz Kurul, 2 temel nitelik taşıyor. Birincisi Bilim Kurulu olması, ikincisi ise İnsan Hakları Kurulu olması. Türkiye'de akademisyenler inandıkları görüşleri açıkladıkları için eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletin tüm kurumlarının hedefi haline gelmiş, fiziki ve hukuki tehditler almaya başlamıştır. Bir çok meslektaşımız bu nedenle idari ve cezai soruşturmalar geçirmekte ve işlerini kaybetmektedir. Bu ortamda, kendi de akademisyen olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu bu kadar açık bir saldırı altında olan, ölümle tehdit edilen meslektaşlarımızı 'mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarının kalıntıları' olarak tanımlamak suretiyle bu korkunç ortama katkı sunmuştur. Bu koşullar altında Barolar Birliği'nin çatışı altındaki Bilim Kurulu'nda çalışmanın bir insan hakları akademisyeni için kabul edilemez nitelikteki bu ifadelere katılmak anlamına geleceğini düşünüyorum. Akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu olağanüstü dönemde bu özgürlüklere daha duyarlı olan platformlarda varolmanın daha doğru olduğunu değerlendirdiğim için Kurul üyeliğinden istifa ediyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış için Tiyatrocular: Müzakere ve barış çağrısına sesimizi katıyoruz

SONRAKİ HABER

Antep'te barış için imza atan 4 akademisyene soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa