13 Nisan 2012 10:40

CHP’den Başbakana ‘sır küpü’ soruları

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim sır küpüm… Oslo’ya da, İmralı’ya da ben gönderdim” ifadesini hatırlatarak, “MİT Müsteşarı olarak bildiğimiz Sayın Hakan Fidan, sizin nereden ve nasıl sır küpünüz oluyor?” diye sordu.Başbakan Erdoğan&r

CHP’den Başbakana ‘sır küpü’ soruları
Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim sır küpüm… Oslo’ya da, İmralı’ya da ben gönderdim” ifadesini hatırlatarak, “MİT Müsteşarı olarak bildiğimiz Sayın Hakan Fidan, sizin nereden ve nasıl sır küpünüz oluyor?​” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması isteğiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Öztürk, “Hukuk Devletinde, Kamu görevlilerinin, kişilerin ve devletin sır küpü olmadığı, Devletin sırlarının, kişilerde değil, devletin arşivinde saklandığı dikkate alınırsa; MİT Müsteşarı olarak bildiğimiz Sayın Hakan Fidan, sizin nereden ve nasıl sır küpünüz oluyor? Bu durumda neden sürekli kişilere ait bir sır küpüne ihtiyaç duymaktasınız? Sırlarınızı neden devletin arşivinde değil de, özel küplerde saklamaktasınız? Özel Küplerde Saklanacak bu kadar hangi sırlarınız var?​” dedi. Başbakan Erdoğan’ın başka sır küplerinin olup olmadığını da soran Öztürk, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Kaç tane sır küpünüz var? Hakan Fidan’dan başka sır küpünüz var mıdır? Varsa bunlar kimlerdir? Sır küpünüze; kimler, hangi sırları taşıyor? Hani sizin milletten saklayacak, gizleyecek hiçbir şeyiniz yoktu? ‘Oslo’ya da, İmralı’ya da ben gönderdim’ diyerek PKK ile sizin emrinizle görüşüldüğü bizzat sizin ikrarınızla ispatlandı. Şimdi Referandumdan önce söylediğiniz ‘Bizim terör örgütü ile görüştüğümüzü söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir’ sözünün muhatabı kim olmaktadır? Madem PKK ile görüşmeler sizin emrinizle yapıldı. Oslo’ya da, İmralı’ya da siz gönderdiniz. O zaman PKK örgütü ile sizin emrinizle yapılan görüşmeleri, milleten neden sakladınız?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Polis halka karşı zor kullanan bir kolluk gücü

SONRAKİ HABER

5+1 ve İran buluşmasında bahisler yüksek, umutlar az

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...