14 Ocak 2016 10:17

Sedat Peker hakkında suç duyurusu

ÖHD avukatları akademisyenlere yönelik, 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız' diyen suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, akademisyenlerin, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirgesine karşılık suç örgütü lideri Sedat Peker'in, kişisel web sitesinden yayınladığı tehdit dolu yazıya karşı harekete geçti. "Sözde aydınlar çanlar ilk önce sizin için çalacak", "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" sözlerine ilişkin "Tehdit, hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit etme" suçlarından suç duyurusunda bulunuldu. 

'ŞİDDETE ÇAĞRI NİTELİĞİNDE'

Şüpheli Sedat Peker'in tehditlerinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ölçütlerine göre de şiddete çağrı niteliğinde olduğuna yer verilen suç duyurusunda, "Bu unsurlarla birlikte kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir şekilde halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eder biçimde olduğu aşikardır. Yargıtay 8. Ceza Dairesi 2003/30709 - 2004/3913, 2002/10521 - 10510, 2002/9667 - 10406 ve 2002/10893 - 11068 sayılı kararlarında, kamu düzeni için tehlikelilik unsurunu 'açık ve yakın tehlike olarak ifade edip, şiddeti çağrıştırıp, cebir ve şiddet uygulamasını öneren, hedef alan tahrik' şeklinde açıklamıştır. Bunlara göre somut olayda paylaşılan yazıda geçen 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız' cümlesi kamu düzeni için tehlikelilik unsurunu taşımakta olup yakın, açık, somut ve kamu düzenini bozmaya elverişli biçimde alenen düşmanca bir eyleme girişilmesi önerisini içermekte ve şiddet çağrısını yapacak kuvvet ve kudrettedir" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ örgütlerinden akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

IŞİD Lideri Bağdadi yas ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...