13 Ocak 2016 10:29

Cizre'de öldürülen 6 kişi İdil'de toprağa verildi

Cizre'de polis saldırılarında katledilen 6 yurttaşın cenazesi İdil'de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğa uğurlandı.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında farklı tarihlerde devlet güçleri tarafından öldürülen Ali Tetik, Dikran Sayaca ve Nebi Katlav, Lütfi Aksu, Halil Sömer ve ağabeyi Nihat Sömer, İdil'de binlerce kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı. 

İdil Devlet Hastanesi'nden alınan 6 yurttaşın cenazesi önce ambulanslarla İdil Belediyesi önüne getirildi. Aralarında HDP milletvekilleri Besime Konca ve Mehmet Ali Adıyaman'ın da bulunduğu binlerce kişi tarafından omuzlanan cenazeler "Şehit namirin, "Be ji berxwedana Cizîrê" sloganları ile Şeyh Hasan Mezarlığı'na getirildi. 

'HERKES CİZRE'YE SAHİP ÇIKMALIDIR'

Katledilenlerin yakınlarının tabutlara sarılarak ağıtlar yaktığı töreninde konuşan Lütfü Aksu'nun ağabeyi Mesut Aksu, "Kürdistan'da yüzlerce Hüsnü var, katlederek bitiremezsiniz. Hüsnü'lerin mücadelesinin başarıya ulaşması için herkes Cizre'ye sahip çıkmalıdır" dedi.

Nebi Katlav'ın ağabeyi Mesut Katlav da,"Nebi sadece benim kardeşim değil. Hepinizin kardeşidir. Onu İdil halkına emanet ediyorum" diye konuştu. Ali Tetik'in ailesi adına konuşan Azime Tetik ise "Asıl Ali'yi katledenler teröristtir" diyerek, devlet güçlerinin saldırılarına tepki gösterdi. 

Törenin ardından Ali Tetik, Dikran Sayaca ile Nebi Katlav'ın cenazeleri toprağa verildi. 

Ardından Lütfi Aksu, Halil Sömer ve ağabeyi Nihat Sömer'in cenazeleri ise Yarbaşı (Hespist) köyünde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı. 3 yurttaş çevre köylerden yüzlerce kişinin katıldığı töreni ile toprağa verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk askerleri sınırda bir Rojavalı yurttaşı daha öldürdü

SONRAKİ HABER

Sokağa çıkma yasakları üniversitede sınav sorusu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...