13 Ocak 2016 03:56

İstanbul'da yağmur: Araçlar su basan geçitte mahsur kaldı

Paylaş

İstanbul'da dün gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Yoğun yağış nedeniyle su basan bazı alt geçitler araç trafiğine kapatıldı. 

Gece saatlerinde başlayan yağış İstanbul'da çeşitli ilçelerde etkili oldu. Yağmur nedeniyle Taksim Meydanı'nda vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Bazı vatandaşlar şemsiye ile yağmurdan korunmaya çalışırken bazıları da saçak altlarına saklanmaya çalıştı. Karaköy'de bulunan Unkapanı alt geçidi su ile doldu. Belediye yetkilileri su baskınına uğrayan alt geçidi araç trafiğine kapattı. Çağlayan'dan D-100'e çıkan katılım yolunda bulunan kavşak, su kanallarının tıkanması nedeniyle göle döndü. Araçlar oluşan birikinti nedeniyle geçişlerde büyük zorluk yaşadı. 

Fatih ilçesi Yenikapı Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde bulunan bir üst geçidin altında su giderleri tıkandı. İki özel araç, köprü altındaki biriken sulara aldırış etmeyip geçmek isteyince mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine Belediye'ye ait kurtarma ekipleri sevk edildi. Bir iş makinesi, tıkanan giderleri açarak biriken suyu tahliye etmeye başladı. Gövdelerinin yarısına kadar suya gömülen araçlar da giderlerin açılması ile kurtarıldı. 

Yağmur nedeniyle biriken sular çevredeki bazı iş yerlerine de girdi. Vatandaşlar, her yağmur sonrasında su baskını olduğunu söyleyerek duruma isyan etti. İş yeri sahipleri ellerindeki fırçalar ile suyu tahliye etmeye çalıştı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

ABD, IŞİD'in bankasını vurdu, milyonlarca dolar enkaz altında kaldı

SONRAKİ HABER

Çukurova’da 5 ayrı deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...