12 Ocak 2016 16:45

Silopi'de farklı tarihlerde öldürülen 8 kişinin cenazesi, ailelerinden habersiz, devlet yetkilileri tarafından defnedildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden saldırılarda öldürülen ve polis tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'nden kaçırılarak Habur Sınır Kapısı'ndaki soğuk hava deposuna götürülen Seyfettin Sidar, İbrahim Bilgiç (18), Yusuf Yağcı, İsmail Yevşan (65), Necati Öden (18), Ayşe Buruntekin (40) ve Aydın Mete (16) ile Mehmet Mete'nin (11) cenazesi, Silopi Kaymakamlığı tarafından ailelerden izin alınmadan defnedildi. Cenazelerin, Yenişehir Mahallesi'ndeki Şehitlik Mezarlığı'nda defnedildiği belirtilirken, dini vecibelerin yerine getirilip getirilmediği dahi öğrenilemedi. 

' DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR ZULÜM VE İŞKENCE GÖRÜLMEMİŞTİR'

Cenazesi defnedilenlerden Seyfettin Sidar'ın ağabeyi Yusuf Sidar, devletin cenazelere olan tutumunun Kürt halkına olan tahammülsüzlüğün ve düşmanlığın göstergesi olduğunu ifade etti. Devlet yetkililerinin kardeşinin cenazesini defnettikten sonra kendilerine haber verdiğini söyleyen Sidar, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir zulüm ve işkence görülmemiştir. Cenazelere yaklaşımlarından nasıl bir zihniyetin ürünü olduklarını gösteriyor. Kürt halkı bu yapılanları unutmayacaktır. Bize bunu reva görenler er geç hesabını ödeyecekler" diye konuştu. 

'HERKES KÖR SAĞIR DİLSİZ'

Ayşe Buruntekin'in eşi Abdullah Buruntekin de cenazelerden son anda haberleri olduğu için mezarlığa dahi gidemediklerini belirterek, "Cenazelerimize yapılan bu işkence biz Kürt halkına adeta reva görülmüş. Herkes bu zulüm katliamlara kör, sağır ve dilsiz" dedi. (DİHA)

Evrensel'i Takip Et