12 Ocak 2016 03:32

ODTÜ’de kur geçme duyurularının geç yapılmasına tepki

Paylaş

ODTÜ İngilizce Hazırlık Bölümünde kur geçme notu konusunda yapılan geç ve sağlıksız duyurulara öğrenciler tepki gösterdi. Öğrenciler yaşanan mağduriyete karşı Öğrenci Temsilcileri Kurulu (ÖTK) aracılığıyla yönetimle iletişime geçti ve imza topladı.

ODTÜ İngilizce Hazırlık Bölümünde kur geçme notunun değiştirileceği öğrencilere geç haber verildi. Dönemin bitmesine çok az bir süre kaldığını belirten öğrenciler ÖTK forumunda bir araya geldi. Gazetemize konuşan Hazırlık Öğrenci Temsilcisi Ekin Yoldaş Kalı, “Bir araya gelmemiz hazırlık yönetiminin ilgisini çekmiş olmalı ki bölüm başkanı tarafından ÖTK başkanı olarak görüşmeye çağrıldım. Bölüm başkanı öğrencilerle bir toplantı talep etti ve öğretmenler vasıtasıyla sınıflarda bunun duyurusunu yaptı. Bu karışıklığın her dönem tartışmalara yol açtığını ve ortada bu kadar itiraz varken çözüm üretilmediğini belirten öğretmenlerin birçoğu bizimle hemfikirken, birkaç sınıfta dilekçeler öğretmenler tarafından arkadaşlarımızın elinden alınmış, toplu imzaların yasak olduğu gibi geçersiz gerekçeler öne sürülmüştür” dedi.

İstenilen toplantıya meselenin çözümü odaklı gideceklerini belirten Kalı, diğer yandan da ÖTK’yi bu zeminde mücadeleci bir şekilde işler hale getirerek taleplerini kazanabileceklerini deneyimlediklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeler taşınıyor eziyeti emekçiler çekiyor

SONRAKİ HABER

TOKİ’nin evi kartondan kağıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...