09 Ocak 2016 17:33

Irak ve Peşmerge yalanladı: Başika’da saldırı yok

Paylaş

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, IŞİD’in Musul’da Türk askerlerinin bulunduğu Başika kampına saldırı düzenlediği haberlerinin asılsız olduğunu duyurdu. Peşmerge Güçleri de, Musul'un Başika bölgesinde Türkiye askerlerinin bulunduğu kampa IŞİD tarafından herhengi bir saldırı olmadığını bildirdi.

Sputniknews’in haberine göre Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada ‘Komutanlık, Başika’da Türkiyeli güçlere IŞİD’in saldırı düzenlediğini yalanlamaktadır’ denildi.  

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Başika Cephesi Sorumlusu Hamid Efendi ise, iddia edildiği gibi IŞİD tarafından, Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye herhangi bir saldırı yapılmadığını söyledi.

Hamid Efendi, Türk askerlerinin bulunduğu bölgenin saldırıya hedef  olabilecek bir noktada olmadığı belirterek, “Bu bölgede bulunan Türk askeri sayısı oldukça az. Nitekim onların da güvenliğini peşmerge sağlıyor” dedi.

Peşmerge komutanı Hamid Efendi, IŞİD’in Başika bölgesinde aldığı büyük yenilginin ardından herhangi ciddi bir saldırıda bulunmadığını, aksine peşmergelerin IŞİD mevzilerine  ara sıra havan topu attığını aktardı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, perşembe akşamki IŞİD saldırısında 18 militanın öldürüldüğünü açıklarken, kamptaki askerlerin ise zarar görmediğini söylemişti.

‘ASKERLERİN IRAK’TAN ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye’nin Irak’a yerleştirdiği askerleri bir an önce çekmesi yönünde çağrıda bulundu. İbadi Irak Polis Günü münasebeti ile düzenlenen etkinlikte konuştu. Türkiye’nin Irak’tan güçlerini çekmesini yineleyen İbadi, “Komşu ülkelerle ilişkilerimizi germek istemiyoruz. Özellikle Türkiye ile ilişkilerimizi germek istemiyoruz” dedi.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Merkel 'taciz' faturasını tüm mültecilere kesti

SONRAKİ HABER

Atina'da işçiler SYRIZA'yı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...