09 Ocak 2016 07:35

CHP: Gazeteciler baskı altına alınmaya çalışılıyor

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP 'Gazetecilerin sorunlarının araştırılarak gerekli çalışmaların yapılması' amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için Meclis’e önerge sundu.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile Grup Başkanvekili Özgür Özel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “'Gazetecilerin sorunlarının araştırılarak gerekli çalışmaların yapılması” amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için Meclis’e önerge sundu.

Araştırma Önergesi gerekçesinde basın mensuplarının siyasi iktidar baskısı altında çalıştığına ve işsiz bırakıldığına, cezaevleri ile ‘ıslah edilmeye’ çalışıldığına değinildi. AKP’nin basın mensuplarını 2T ile yani ‘tehdit’ ve ‘tecrit’ ile baskı altına almaya çalıştığının belirtildiği önergede ayrıca TÜİK verilerine göre yedi bin gazetecinin çalışamadığı ve bu durumun yüzlerce ilçenin nüfusundan daha büyük bir basın ordusunun mesleğini yerine getiremediği anlamına geldiği kaydedildi.

Önergede “Basın özgürlüğü her dönem demokrasilerin korunması ve geliştirilmesi için hayati önemde görülmüş ve kabul edilmiştir” denilerek, buna karşın baskıcı siyasi iktidarların kendi çalışmalarının bağımsız bir güç tarafından objektif olarak halka yansıtılmasından zaman zaman rahatsızlık duyduğunu, geniş kitlelere ulaşmasında sakınca gördükleri bilgilerin, gelişmelerin basın mensuplarınca topluma aktarılması karşısında olumsuz tavır takındıklarını vurguladı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bozkurt “Gazetecilik; zamanı, mekanı, mesaisi olmayan, kimi zaman en ağır şartlarda yapılmak zorunda olan dünyanın en zor mesleklerinden biridir. Hele ki, baskının ve korkunun egemen kılınmaya çalışıldığı bizim gibi ülkelerde çok daha zor…” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu Gazeteci Erdem Gül: ‘Koğuşta delil arıyoruz’

SONRAKİ HABER

Diyanet'i protesto eden kadınlar gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...