08 Ocak 2016 16:26

Metin Göktepe Antalya'da anıldı

Haber takibi sırasında polislerin işkencesiyse katledilen gazeteci Metin Göktepe Antalya'da anıldı.

Paylaş

Cezaevi'nde öldürülen iki kişinin cenaze törenini takip ederken polislerin işkencesiyle katledilen gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 20. yılında Antalya'da anıldı. Evrensel Gazetesi Antalya Temsilciliğinin çağrısıyla, Emek ve Demokrasi güçlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş Metinler Ölmez Evrensel Susmaz' pankartı ile Kapalıyol'da bulunan Attalos Meydanı'nda bir araya geldi. Metin Göktepe'nin fotoğraflarının ve Evrensel gazetesinin taşındığı eylemde sık sık " Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor", " Özgür Basın Susturulamaz" sloganları atıldı. 

'Metin'e Ağıt'ın yakıldığı eylemde Metin Göktepe şahsında tüm basın emekçisi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Evrensel Gazetesi Muhabiri Mahir Doğan basın açıklamasını gerçekleştirdi. Metin'in polisler tarafından katledilmesinden bu yana basın alanında hiç bir ilerleme sağlanmadığını muhalif gazetecilerin sudan sebeplerle tutuklandığını veya açıktan hedef gösterilerek ölümle tehdit edildiklerini söyledi. Doğan; " Metin Göktepe kirli cinayetlerin işlendiği, tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır. İstanbul emniyeti Metin duvardan düştü gibi gerekçelerle Metin'in ölümünü ört bas etmeye çalıştı. Fakat onun gazetesi, partisi, gazeteci, aydın ve akademisyen dostları ısrarla bunun cinayet olduklarını söyledi ve katillerin yargılanması gerektiğini talep etti. Katiller azda olsa bir cezaya çarptırıldı" şekillinde konuştu. 

Doğan, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformunun 29 Aralık 2015 tarihinde yaptıkları açıklamaya göre 30 gazetecinin tutuklu olduğunu söyledi. Doğan; " Metin Göktepe'nin bıraktığı yerden her ne pahasına olursa olsun, doğru bilgiyi halka ulaştırmaya işçilerin, emekçilerin sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.(Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hocam nasıl olmuş?'... Ve Rozerin’i de öldürdüler...

SONRAKİ HABER

3. İnşaat Mühendisliği Eğitimi Sempozyumu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...