7 Ocak 2016 10:57

ODTÜ'de Mescit Topluluğu'nun yarattığı gerilimin ardından yaşanan olaylar sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, öğrencilerin bir kısmını isim vererek Beyaz TV'de hedef göstermişti. ODTÜ öğrencileri dün konuyla ilgili suç duyurusunda bulundular. 

Öncesinde Adliye önünde açıklaması yapan öğrenciler, ODTÜ'de yıllardır cami ve mescitlerin kullanıldığı ve ibadet özgürlüğüne karşı hiçbir saldırı olmadığı hatırlattılar. ODTÜ'ye ve üniversitelere karşı sürekli ve sistematik bir saldırı yaşandığını belirten öğrenciler, ODTÜ'nün bu saldırılara teslim olmayacağını ifade ettiler. 

Basın açıklamasını takip eden Beyaz TV muhabirleri açıklamanın hemen ardından öğrencilerin yanına gelip öğrencilere "ODTÜ öğrencisi misiniz?”, “Siz hangi örgüttensiniz" gibi sorular sordu. Öğrenciler ise Beyaz TV muhabirine esprili yanıtlar verdi. 

Diğer yandan öğrenciler, açıklama sırasında kendilerine “Müslümanlara neden böyle yapıyorsunuz?” diye tepki gösteren kadınla da sohbet ettiler. Kadın, basın açıklaması sırasında gelip bağırması karşılığında kendisine 10 TL para verildiği iddia etmesi dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et