06 Ocak 2016 17:10

ODTÜ ve Beyaz Gül Hareketi

ROTA

Paylaş

Herkesin cumhurbaşkanına katil demekten yargılandığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı dünya
halklarının azılı bir katil ve halk düşmanı olarak tanımladığı Hitler Almanya’sını örnek bir model olarak sundu. Şimdi “kendine de katil demiş olur mu? Cumhurbaşkanına kendine hakaretten dava açılır mı?” Soruları kalsın kenarda.Biz Cumhurbaşkanının “Führer”lik talep ettiği şu demokratik ortamdan yararlanarak, ODTÜ’lü  kardeşlerimize, devletin öğrencilere ve ODTÜ’ye neden gıcık gittiğini açıklayalım!

4+4+4 DE HİTLER’DEN ALINTI

Cumhurumuzun başı, nerde “başkanlık sistemi” nasıl uygulanıyor diye araştırınca, faşizmin tarihine de göz gezdirmiş gibi biraz. Bir de ne görsün; o nasıl güç, o nasıl iktidar…
4+4+4 de Hitler’den çarpmaymış! 4+4+4’ün daha geliştirilmiş bir biçimini Hitler zaten bulmuş! 6 yaşından başlayarak, 18 yaşına kadar (buraya dikkat yaşlar 4’er 4 ‘er artıyor) 4+4+4 ile Nazi örgütlerinde eğitiliyor gençler. Elbette kızlar erkeklerden ayrı. Kız çocukları “Alman genç kızlar cephesinde” geleneklere ve Nazi ideolojisine uygun eğitiliyor! Kesin Nazi Almanyası’ndaki ders kitaplarındaki şu matematik sorusunu görmüştür; “Akıl hastası bir insana bakmak günde 4 RM’a (Reich Mark) mal oluyor. 300.000 akıl hastası insan var.
Bu insanlara bakmak toplam kaç RM’a mal oluyor? Bu parayla 1000 RM’lık kaç evlilik kredisi verilebilir?” (1)

FÜHRER ÜNİVERSİTELERİ

Evlilikle, kredisi ile, rüşvet ile oy satın almak tamam da ders kitaplarını katliamları meşrulaştıracak bir dayanak yapmak! Irkçılığı ve mezhepçiliği müfredatın bir parçası yapmak… Bir yerden çıkaracak gibi oluyorum ama bu tutumu? Yok yok hatırlayamayacağım. Ama Cumhurbaşkanımızın en çok neyde heyecanlandığını kestirebiliyorum! Führer olan Hitler, tüm üniversite rektörlerine Führer ünvanı getirerek, üniversitelerin doğrudan kendisine bağlanmasını, sadece ideolojik bir bağlılık değil, bir yargılama ve ceza infaz kurumu olarak da işlevselleşmesini sağlamış. Hitler’in tek işaretiyle, 10 Mayıs 1933’de rektör Führerler 21 üniversitede kitapları toplatıp yakıyor, 901 profesörün işine son veriyordu.Bir kıyım ve operasyon atmosferi içinde bir avuç zengin sadece Almanya işçi sınıfının değil, bütün Avrupa’nın da sömürülüp, yağmalanması için elini ovuşturuyor, burjuvazi Hitler’i, Hitler burjuvaziyi besliyordu!

BİRAZ TARİH BİLGİSİ

Eğer buraya kadar sıkılmayıp tarih kitaplarını okumuşsa hükümetimiz ki tarih bildiklerinden şüpheliyiz! Dünyanın ilk sosyalist devleti SSCB’nin, dünya halklarına eşsiz bir armağan bırakıp, Hitler faşizmini döktüğü kanda boğduğunu da okumuş olacaklardır! ODTÜ’de bir Münih olmasın!Ama durun bu yazının vaadi, ODTÜ’nün neden hedef olduğunun açıklanmasıydı!

ÜNİVERSİTELER MÜNİH OLURSA,ONUN SONU DA HİTLER’İN SONU OLUR!

Tüm halk zapturapt altındayken bile, tüm eğitim sistemi 15 yıl boyunca Hitler faşizminin temellerini gençlerin beyinlerine kazımaya çalışsa da, üniversite yine de sermaye gericiliğine, Hitler faşizmine karşı direnmiştir!
Bunlardan bildiğimiz en ünlüsü, Münih Ludwig-Maximilian üniversitesindeki öğrencilerin “Beyaz Gül” hareketidir, yakalarına beyaz güller takan gençler, faşizmin yenileceğini, halkların mutlaka kazanacağını ilan ettikleri ve tüm Almanya halkını mücadele etmeye, direnmeye çağırdıkları 6 ayrı bildiri basmayı başarmışlardır! 6 ayrı bildiri için 6 genç idam edilir! Onların kararlılığı, tüm halklara, gençlere umut olur! Cumhurbaşkanımız farkındadır ki ODTÜ, İÜ, İTÜ, Boğaziçi, Galatasaray, Dicle, Anadolu, Ege üniversiteleri bunlar hep Münih olur! O zaman bilmelidir “tez başı kesile” diyenlerin, sonu da Hitler’in sonu olur!
(1)https://line.do/tr/hitler-doneminde-egitim-nazi-yasken-egitilir/7vw/vertical/moment/8

 

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Üniversitesi Rektörü: İsmail Saymaz 'bölücü', panele katılması 'sakıncalı'

SONRAKİ HABER

KJA, HDK, DTK ve HDP: Kadınlar kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...