06 Ocak 2016 16:23

İstanbul’da Kürt kadın siyasetçiler için sessiz eylem

Paylaş

Silopi’de dün öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi Pakize Nayır, Fatma Uyar ve Sêvê Demir için kadınlar Galatasaray Lisesi önünde eylemdeydiler. “Pakize, Seve, Fatma, üzgünüz öfkeliyiz silahlar sussun, barış konuşsun!” yazılı bir pankart tutan Barış İçin Kadın Girişimi Kürt kadın siyasetçilerin ölümünü protesto için 10 dakika süren sessiz bir eylem sergilediler. 

Onlarca polis ve TOMA’nın beklediği sessiz eylemde kadınlar üstünde öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçinin olduğu “Yastayız, İsyandayız!”, “Êdi bese! Artık yeter!”, “Pakize, Fatma, Sêvê unutmayacağız!”, “Berxwedan jiyanê” yazılı  dövizler taşıdı.

10 dakikalık sessiz eylemden sonra basın açıklamasını okuyan Barış İçin Kadın Girişimi'nden Sarya Tunç, "Pakize, Sêvê, Fatma öldürüldüler. Öfkeliyiz, yastayız, unutmayacağız' dedi. Ölümlerin sürmesi sebebiyle hiçbir çözümün mümkün olmadığını vurgulayan Tunç, 'Daha kaç kişi katledilecek evinde, kapısının önünde, sokakta, bir mahalleden başka bir mahalleye geçerken?' dedi.. Yaşanan süreçte katledilenlerin 79'unun kadın olduğunu belirten Tunç, bu kadınların bazılarının taranarak, bazılarının evlerinde şafak operasyonlarında ateş edilerek, bazılarının da çocuklarını hastaneye yetiştirmek için beyaz bayrakla çıktıkları sokaklarda öldürüldüğünün altını çizdi. 

Çatışmalı sürecin başlamasından beri Suruç ve Ankara patlamaları da dahil yüzlerce insan öldüğünü hatırlatan Tunç konuşmasını şöyle sürdürdü; 'Üç kadın arkadaşımız daha uzun süre yaylım ateşine tutularak öldürüldü. Çok üzgünüz, onları tanıyoruz. Eylül ayında Cizre’ye, Silopi'ye gittiğimizde bizi karşılayan, evlerinde ağırlayan, orada beraber başka türlü bir hayatı konuştuğumuz dostlarımızı her gün yitirmeye dayanamıyoruz.' (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'daki 68 ve rock müzik

SONRAKİ HABER

Alexander Supertramp haklı mıydı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...