06 Ocak 2016 15:53

Onlıne II. Dünya Savaşı oyunu: WAR THUNDER

War Thunder hava ve kara savaşları olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Hava savaşları için şuan 5 ülke bulunmakta: Nazi Almanyası, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japon İmparatorluğu. Oyuna daha sonra gemi savaşları da dâhil olacak.

Paylaş


Pedram BEHDARVANDAN
Ankara
Mamak

Gaijin Entertainment'ın, ücretsiz olarak sunduğu War Thunder, 5 Mart 2013'te piyasaya çıktı. War Thunder, online MMO savaş oyunudur. Dünyanın çeşitli yerlerindeki oyuncularla mücadele edebilir, devasa savaş alanlarında savaşabilir ve tek başınıza bir kahraman olabilir ya da bir takım için savaşabilirsiniz. Ayrıntılı uçak kokpitlerini ve gerçekçi uçuş tepkilerini, tarihsel ve doğru uçak modellerini ve onlarca yükseltilebilir silah çeşitlerini, daha yüzlerce ayrıntıyı Türkçe dil seçeneği ile bu oyunda görebileceksiniz.
Tarihsel bakımdan en gerçekçi ve doğru savaş alanlarını oluşturmak için, günümüz yeryüzünün uydu fotoğrafları ve II. Dünya Savaşında kullanılan haritalar kullanılmıştır.
ÜLKELER
Gerçekçi oynanış özellikleri ile 2. Dünya savaşı tutkunlarının en çok sevdiği yapımlardan biri olan War Thunder hava ve kara savaşları olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Hava savaşları için şuan 5 ülke bulunmakta: Nazi Almanyası,  Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japon İmparatorluğu. Kara savaşlarında ise Japonya yer almıyor. Oyuna daha sonra gemi savaşları da dâhil olacak
Oyunda her ülkenin kendine has özellikleri olan uçakları var. İngilizlerin manevra kabiliyeti yüksek uçakları varken, Almanların tahrip gücü yüksek uçakları var fakat manevraları zayıf. ABD ordusu ise bombardıman uçakları ile ünlü. Rusların yak serisi uçakları iste tam bir katil serisi.
Savaşlar 3 bölüme ayarlıyor: arcade (hızlı), historical (tarihsel), simulator (simülasyon).
ARCADE (HIZLI)
Bu savaş türü en kolay olanıdır. Uçağınızı seçer seçmez savaşan göbeğine kadar gidip düşmanlarınızı bozguna uğratabilirsiniz. bu tür diğer savaş türlerine oranla daha az tecrübe ve gümüş aslan vermektedir. En kolay savaş türüdür. Hava ve kara savaşında ateşleyeceğiniz mermilerin nereye gideceğini belirtir. Kara savaşlarında karşınızdaki aracın zırhını ateşleyeceğiniz merminin zırha olan açısı ve delip delemeyeceği belirtilir. Görüş alanınızda düşman araçlarının ismi, aracı kullanan oyuncunun adı belirtilir.
HİSTORİCAL (TARİHSEL)
Bu savaş türünde aracınız ülkesi, türü, serisi, üretim yılı ve kullanım yılları hesaba katılarak sizi savaşan içine yollar. Ayni şekilde karşınıza gelebilecek düşman araçları için de yukarıda söylediklerim geçerli. Bu savaş türü arcade (hızlı) savaş türüne oranla daha fazla, simulator (simülasyon) savaş türüne oranla daha az tecrübe ve gümüş aslan vermektedir. Arcade (hızlı) savaş türüne oranla daha kolay, simulator (simülasyon) savaş türüne oranla daha zordur hava ya da kara savaşında ateşleyeceğiniz mermilerin ya da topların nereye isabet edeceğini ve kara savaşlarında tankların zayıf noktasını göstermeyecektir. Görüş alanınızda düşman araçlarının ismi, aracı kullanan oyuncunun adı belirtilir.
SİMULATOR (SİMÜLASYON)
Bu savaş türü en zor olanıdır. Tecrübeli oyuncular için tavsiye edilir. Aracınızın tüm özellikleri (türü, ülkesi, serisi, hangi yılda ya da yıllarda üretildiği, hangi yılda ya da yıllarda kullanıldığı) hesaba katılarak bir savaşa yerleştirir karşınıza gelecek rakipleriniz de yukarıdaki kriterlere göre belirlenir. Tüm savaş türleri arasında en fazla tecrübe ve gümüş aslanı bu savaş türü vermektedir. Hava ya da kara savaşında ateşleyeceğiniz mermilerin ya da topların nereye isabet edeceğini ve kara savaşlarında tankların zayıf noktasını göstermeyecektir. Görüş alanınızda düşman araçlarının ismi, aracı kullanan oyuncunun adi belirtilmez. Düşman araçlarını kendi gözlerinizle tespit edip yok etmelisiniz.
Aracınızı seçtikten sonra ise savaş alanından 5 ila 15 kilometre arasında uzaklıkta olursunuz ve savaş alanına ulaşmanız gerekir.
İLK ADIM
Free to Play olmasına rağmen oldukça stabil olan War Thunder, düşük sistemli bilgisayarlarda bile iyi performans sergiliyor. En üst düzey  grafik ayarlarında ise görsel anlamda çok başarılı savaş atmosferi sunuyor. Eğer savaşı, uçakları ve tankları seviyorsanız bu oyun tam size göre.

Eğer sizlerin de II. Dünya Savaşı ortamını çok daha gerçekçi ve heyecan verici bir şekilde yaşama isteği var ise, War Thunder adli oyunu ücretsiz olarak dilediğiniz an indirerek bu dünyaya ilk adımınızı atabilir, bir süre sonra II. Dünya Savaşı kahramanlarından biri olmak adına çalışabilirsiniz.


Sistem Gereksinimleri

MİNİMUM
İşlemci: 2.2 GHz
RAM: 1 GB
Ekran Kartı: Radeon X26XX /
GeForce 7800 GT
DirectX: Version 9.0c
Depolama: 3 GB boş alan

ÖNERİLEN
İşlemci: Dual-Core 2.4 GHz
RAM: 4GB
Ekran Kartı: Nvidia GeForce 460 üzeri, AMD Radeon 55XX serisi üzeri
DirectX: Version 9.0c
Depolama: 11 GB Boş alan

ÖNCEKİ HABER

Temiz suya mı ihtiyacınız var?

SONRAKİ HABER

'Teslim alınmaya çalışılan örgütlü kadın gücüdür'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa