06 Ocak 2016 15:30

Diyarbakır'da eğitim emekçileri meslektaşların vurulmasını protesto etti

Paylaş

Diyarbakır’da İsmet Paşa İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Mevlüde Ketani, Sur içine yakın apartmanın 6. Katındaki evinde başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmasını Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şube tarafından protesto edildi.

Eğitim Sen 1 Nolu Şubenin bulunduğu Ekinciler Caddesinde basın açıklaması yapan sendika, sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte yaşanan sivil ölümleri protesto etti. 

Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eş Başkanı Arin Zümrüt Karakoyun yaptığı açıklamada, Bölge’de uzu süre yaşanan savaştan dolayı büyük acılar yaşandığı söyledi. 7 Haziran seçim sonuçları sonrasında AKP tarafından çözüm masasının devrildiğini söyleyen Karakoyun, ardından çatışmalı ortama geçildiğini ifade etti. 

Bölge illeri sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini anlatan Karakoyun şunları söyledi: “Sokağa çıkma yasakları uygulanan illerde sivil ölümler her gün medyada sadece sayısal veri olarak işlemektedir. Bu ortamda 50 ye yakın çocuk öldürülmüştür. Her gün ölümlerin olduğu bir zamanda 29 Aralık 2015 te tüm ülkede ‘savaşa karşı barış, Ölümlere karşı yaşam için ‘ yaptığımız eyleme görevleri sadece kadrolaşmak ile yandaşlık yapmak olan sarı bile diyemeyeceğimiz, Bir sendika çocukların eğitim hakkı adına eleştirmiştir. Her zaman söylediğimiz ‘hayat kutsaldır, yaşatmak için eylem yapma barıştan taraf olma zorunluluğu daha çok kendini dayatmaktadır. Bu süreçte hayatını kaybeden onlarca öğrencimiz mevcutken emekçiler olarak sağlık alanında 3 arkadaşımızı daha bu savaş ta kaybetmenin acısını yaşıyorken, Silopi de 3 kadın siyasetçi daha öldürüldü. Katliamı şiddetle kınıyoruz. Artık ölümler olmasın derken bugün üyemiz olan eğitim emekçisi Mevlüde Ketani Yenişehir ilçesinde evindeyken sabah saatlerinde dışarıdan gelen bir kurşunla ağır yaralanmış ve şu an hayatta kalma mücadelesi vermektedir.” Karakoyun, savaşın derhal sona erdirilmesini istedi. 

Sur içinde sokağa çıkma yasağı 35. gününü geride bırakırken yaşanan şiddetli çatışmalardan kaynaklı kentteki tüm insanların can güvenliği kalmamış durumda. Bu sabah Yenişehir ilçesi Ali Emiri 4.Sokak Kupik 10 Apartmanının 6. katındaki evinde çocuklarını çatışmalardan korumak isteyen öğretmen Mevlüde Ketani başından vurularak ağır yaralandı. Ketani Dicle Üniversitesinde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. (DiyarbakırEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Meclis Başkanı Kahraman Başbakan Davutoğlu ile görüştü

SONRAKİ HABER

Temiz suya mı ihtiyacınız var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...