06 Ocak 2016 14:23

Mülteciler için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

Paylaş

Balıkesir’in Ayvalık ve İzmir’in Dikili ilçesinde yaşanan mülteci faciasında ölenlerin sayısının 31 olduğu açıklanırken, dün bölgede Sahil Güvenlik botları arama-kurtama çalışmalarına devam etti.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, faciada ölenlerin sayısı konusunda farklı rakamların ortada dolaştığına dikkati çekip, “Ayvalık, Altınova Sahili’nde ve denizde 23, Dikili’de ise 8 mültecinin cesedi bulundu. Dün Dikili Bahçeliköy Çayağzı ile Salihleraltı Mevkileri’nden çıkan birinde 110 diğerinde 55 kişi olduğunu tahmin edilen iki bot denize açılmış. İçinde 55 kişinin olduğu sanılan botun alabora olduğu bilgisi bize geldi. Diğer botun Midilli’ye geçtiğini düşünüyoruz. Ayvalık’ta bulunan cesetlerinin tamanın ölüm işlemlerini tamamlayıp, otopsilerinin yapılması için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderdik. Kurtarılan 6’sı Suriye, 2’si Irak ve 4’ü Cezayirli mültecinin Ayvalık jandarmasında ifadeleri alınıyor ve sonrasında Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecek” dedi. 

3 Sahil Güvenlik botu ve 1 helikopteri ile bölgede arama-kurtarma çalışmalarına devam edildi. Ancak, başka bir cesede ulaşılamadı. Kayıp mültecilerin 12 kişi olduğu sanılıyor. 

208 MÜLTECİ KURTARILDI

Öte yandan Aydın’ın Didim İlçesi’nde Yunanistan’ın Eşek Adası’na geçmek isteyen 208 mültecinin bindiği ahşap tekne su alarak batma tehlikesi geçirdi. Suriyeli mülteciler, Sahil Güvenlik tarafından son anda kurtarıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 208 mülteci kıyıdan yaklaşık 5 mil kadar uzaklaşmıştı. Karaya çıkarılan göçmenler işlemleri için jandarmaya teslim edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Keşan’da hava kirliliği alarm veriyor

SONRAKİ HABER

Araç başına 1121 TL fazladan ödeme yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...