06 Ocak 2016 12:29

Kopan kolu için şimdi de Sağlık Bakanlığı icra gönderdi

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Burdur Cezaevi'nde 5 Temmuz 2000 yılında düzenlenen operasyonda, cezaevi duvarını yıkan dozerin darbesi sonucu kolu kopan Veli Saçılık’a Sağlık Bakanlığı tarafından 7 bin 347 liralık icra takibi başlatıldı. Saçılık, 10 gün içerisinde belirlenen miktarı ödemezse icra takibi başlatılacak.

Konuya dair bilgi almak üzere telefonla ulaştığımız Veli Saçılık, İdare Mahkemesi’nin dosyada Sağlık Bakanlığı ile ilgili bölümü ayırıp bilgileri dışında başka bir dava başlattığını ve icra kararının bunun sonucu olduğunu aktardı. İcra kararını durdurmak için Sağlık Bakanlığı’nın avukatıyla görüştüğünü belirten Saçılık, “Avukat icra davasının mahkeme ve dosya masraflarının bedelini olduğunu ve icra durdurulsa bile paranın benden tahsis edileceğini söyledi. Kararı bozdurmak için Danıştay’a başvuracağım. Bu davayı vicdanen zaten kazandım hukuki olarak da kazanacağım” dedi. Saçılık, “Politik olarak yıldırmaya, korkutmaya çalıştıklarını anlıyor ve teşhir etmeye çalışarak karşı mücadele veriyorum” şeklinde konuştu.

Burdur Cezaevi'nde 5 Temmuz 2000 yılında düzenlenen operasyonda, cezaevi duvarını yıkan dozerin darbesi sonucu kolu kopan Veli Saçılık’ın İçişleri ve Adalet bakanlıklarına açtığı maddi ve manevi tazminat davasında 150 bin TL kazanmıştı. Ancak Saçılık’ın kazandığı tazminat, Danıştay’ın kararı bozması ve sağ kolu iş makinesiyle koparılan Saçılık’ı suçlu bulmasıyla kendisinden geri istenmiş, bu süreçteki yargılama masraflarını da üstlenmek zorunda bırakılmıştı. Kararı düzeltmek üzere Danıştay 10. Daire’ye başvuran Saçılık’ın başvurusu geri çevirilmiş ve aldığı tazminatı geri ödemesi kesinleşmişti.

ÖNCEKİ HABER

Hasan Cemal'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten bir soruşturma daha

SONRAKİ HABER

EMEP’ten kâğıt işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa