Dikmen’de kentsel direniş!
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çevik Kuvvet ekipleri şantiye içinde bulunan gecekonduyu yıkmak için bu sabah saatlerinde vadiye girdi. Belediye ekiplerinin geldiği haberini alan mahalle sakinleri hemen toplandı. Vatandaşlar yıkıma engel olmak için belediye ekiplerine engel olmaya çalıştı. Polis Dikmen sakinlerine tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Dikmenliler uzun süre polis saldırısına direndiler.
Polis müdahalesi ardından yaşanan arbedede 2 gecekondu sakini yaralanırken, bir basın mensubu gazdan dolayı baygınlık geçirdi.
DİKMEN’DE BÜYÜK DİRENİŞ
Yıkıma engel olmaya çalışan vatandaşlar değişik yöntemler kullandı. Bazıları ellerin geçirdiği yatak, lastik ve kanepeleri ateşe verip barikat kurdu. Bazıları ise gecekondu aralarından polise havai fişekle saldırdı. Kucağında bir bebekle polisin üzerine yürüyen gecekondu sakini ise paniğe neden oldu. Atılan gazdan etkilenen bebek ve ailesi bir süre sonra buradan uzaklaştı.
Polisin müdahalesi sırasında vatandaşların yanı sıra çocuklar da atılan gazdan nasibini aldı. Gazdan etkilenerek nefes almakta zorlanan bir çocuğa polis gaz maskesi takmak zorunda kaldı.
Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de yaşanan çatışma sonrasında vadiye gelip, yıkım çalışmalarını durdurmak için aracı oldu.
Dikmen Vadisi’nde sabah saatlerinde başlayan yıkım gerginliği öğle saatlerine kadar sürdü. Birçok kez karşı karşıya gelen çevik kuvvet ekipleri ve mahalleli arasındaki gerginlik inşaat içindeki gecekondunun yıkılmasıyla son buldu. Belediye ekiplerinin çalışmaları tamamlamasının ardından polis bölgeden ayrıldı. (ANKARA)
Evrensel'i Takip Et