03 Ocak 2016 15:05

'Çocuklarını kurtardı ama ölüm onu buldu'

Paylaş

Diyarbakır Sur'da top mermisiyle katledilen 38 yaşındaki Melek Alpaydın'ın vurulduğu evde başka bir odada bulunan Yasemin Alpaydın, "Çocuklarını ölümden kurtardı ama ölüm kendisini buldu" dedi. 

33 gündür süren sokağa çıkma yasağı boyunca saldırıların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde top mermisiyle katledilen 38 yaşındaki Melek Alpaydın'ın oğlu Mahsun Alpaydın ve gelini Yasemin Alpaydın olay anını anlattı. Tanktan atılan top mermisi eve isabet ettiğinde evin başka bir odasında olduklarını söyleyen Mahsun Alpaydın, "Büyük bir ses geldi. O ses ile yerimizden fırladık. Eve düştüğünü tahmin ederek, annemlerin kaldığı odaya kaçtık. Annemin yerde uzandığını gördüm. Bu kimin suçuysa Allah belasını versin" dedi. 

'YEMEK YİYORLARDI'

Gelin Alpaydın ise, "İçerde yemek yiyorlardı. Annemin olduğu odada 3 kişi bulunuyordu. İçeri girdiğimizde odanın duvarları delinmiş, annem yerde uzanıyordu. Avluya baktığımızda roket gibi bir demir dönüyordu" diye konuştu. 

'ÖLÜM KENDİSİNİ BULDU'

Öldürülen Alpaydın'ın evinin Sur'un yasaklı Hasırlı Mahallesi'nde baskı ve saldırı altında olduğunu kaydeden gelin Alpaydın, "Kaynanam ile birlikte Dört Ayaklı Minare'ye yakın oturuyorduk. Yaklaşık iki hafta önce süren abluka ve saldırılar nedeniyle çocuklarına bir şey olacağı endişesiyle İskenderpaşa'ya taşındık. Zaten kurşun seslerinden gece yatamıyorduk. Çocuklarını ölümden kurtardı ama ölüm kendisini buldu" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA: Polis Silopi'de evinin damına su vanasını açmaya çıkan bir kadını yaraladı

SONRAKİ HABER

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği iller

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...