03 Ocak 2016 14:59

DİHA: Polis Silopi'de evinin damına su vanasını açmaya çıkan bir kadını yaraladı

Paylaş

Silopi'nin Barbaros Mahallesi'ne saldırılarını yoğunlaştıran polis, bu kez de 6 çocuk annesi Hikmet Akın'ı (29) yaraladı. Ev baskınlarına da başlayan polis ve asker, 7 yurttaşı gözaltına aldı.

DİHA’nın haberine göre sokağa çıkma yasağının 21'inci gününde sürdüğü Silopi'de devlet güçlerinin tanklarla ve zırhlı araçlardan yapılan taramalarını yoğunlaştırdığı Barbaros Mahallesi'nde halk silah zoruyla evlerini terk etmeye zorlanıyor. Tanklardan aralıksız top atışlarının yapıldığı mahalle, zırhlı araçlar tarafından ise yaylım ateşine tutulmaya devam ediyor. Bugün öğle saatlerinde yaşanan saldırıda Barbaros Mahallesi'ndeki evinden beyaz bayrakla çıkan ve taranarak katledilen Yusuf Yağcı'nın cenazesi hala vurulduğu yerden alınamıyor. Yusuf Yağcı'nın eşi Şaziye Yağcı'nın ise, aynı saldırıda ağır yaralandığı öğrenildi. Öğlen saatlerinde polisin attığı bombaatar mermisinin kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren ve ismi öğrenilemeyen kadının da, Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. 

Öte yandan Şehid Harun Mahallesi'ndeki evinin damına su vanasını açmak için çıkan 6 çocuk annesi Hikmet Akın (29) özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu kolundan yaralandı. Dicle Mahallesi'nde ihtiyaçlarını karşılamak için bakkala giden yurttaşlara ise zırhlı araçlardan ateş açan polis halka araçtan, "Bakkala gitmeyeceksiniz. Ölene kadar evde bekleyeceksiniz. Size yemek yok. Su yok" tehditlerini savurdu.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırılarının yanı sıra gözaltı operasyonlarına da devam etti. Cumhuriyet Mahallesi ve Başverimli beldesindeki bazı evlere baskın yapan asker ve polisler Hamza Arzuman, Hacı Ökten, Kerem Ayaz, Mahmut Umac, Bayram Kalcani, İslam Yavuz ve Silopi Belediyesi çalışanı Nezir Eren isimli yurttaşları gözaltına aldı. Gözaltına alınan yurttaşların nereye götürüldüğü hakkında bilgi edinilemedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sur yürüyüşü sırasında gözaltına alınan 24 kişiden 23'ü serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

'Çocuklarını kurtardı ama ölüm onu buldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...