03 Ocak 2016 12:55

Adalet Arayan İşçi Aileleri'nin vicdan nöbeti 47'nci ayında

Adalet Arayan İşçi Aileleri, iş cinayetlerine dikkat çekmek ve sorumluların yargılanması amacıyla her ayın ilk Pazar günü gerçekleştirdikleri Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 47'ncisinde bir araya geldi.

Paylaş

Adalet Arayan İşçi Aileleri, iş cinayetlerine dikkat çekmek ve sorumluların yargılanması amacıyla her ayın ilk Pazar günü gerçekleştirdikleri Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 47'ncisinde Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. "Kaza değil cinayet, vicdanınız yok mu?" yazılı pankart açan işçi aileleri, yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Bursa'daki Gemlik Gübre Fabrikası'nda 19 Temmuz 2015'te meydana gelen iş cinayetinde yaşamını yitiren Uğur Çavdar'ın abisi Abdullah Çavdar, "Hem zulüm ettiler, hem çalıştırdılar, hem öldürdüler" diyerek, kardeşinin 8 Mart'ta Bursa Adliyesi'nde görülecek davasına katılım çağrısı yaptı. 

Bu haftanın basın açıklamasını 2008 yılında Davutpaşa'da meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Gülhan Çabu'nun eşi İdris Çabu okudu. Türkiye'de 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında yaşanan iş cinayetlerinde bin 730 işçinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Çabu, 2016'nın ilk gününde ise 3 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti. İşçilerin iş cinayetlerinde yaşamın yitirmeye, sakat kalmaya, meslek hastalıklarına yakalanmaya devam ettiğini vurgulayan Çabu, 28 Nisan'ın "İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü" ilan edilmesi için internet üzerinden başlattıkları imza kampanyasına destek çağrısı yaptı. Kampanyaya "www.iscinayetleriniunutma.org" üzerinden ulaşılabilir. 

Aileler, basın açıklamasının ardından önümüzdeki ay yeniden bir araya gelmek üzere meydandan ayrıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Alevi kadınlar bomba sesleri altında semaha durdu

SONRAKİ HABER

Sokağa çıkma yasaklarına karşı Kadıköy'de eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...