02 Ocak 2016 11:23

Antalya'da 1. Kadın Konferansı gerçekleşti

Antalya'da Halkların Demokratik Partisi ‘Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var’ şiarıyla 1. Antalya Kadın Konferansı'nı gerçekleştirdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi 1. Antalya Kadın Konferansı, Kızılarık semtinde bulunan Antalya Cem Evi Mehmet Akkuş Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 'Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var' şiarıyla bir araya gelinen salonda 'Dillerinde zılgıtları olan kadınlar sizin korkulu rüyanız olacaktır', 'Biz'ler kadınız, Biz'ler öfkeliyiz’, ‘Biz'ler özsavunmadayız', 'Rojava Kadın Devrimini Selamlıyoruz' pankartları asıldı. 2 oturum şeklinde gerçekleşen konferans, mücadele yolunda yaşamını yitiren bütün kadınlar adına saygı duruşu ile başladı.

Antalya'da ilk kez gerçekleşen kadın konferansında açılış konuşmasını HDP Antalya İl Eşbaşkanı Zarife Atik gerçekleştirdi. Dünya'nın her tarafında kadın mücadelesi veren tüm kadınları anmak gerektiğini belirten Atik şöyle devam etti: “Meksika'dan, Güney Amerika'ya, Hindistan'dan, Pakistan'a tüm kadınlar haklarını almak için var olan eril sisteme karşı bir savaş halinde. Her yerde kazanımlar elde edildi, edilecek. Barikatlarda, hendeklerin arkasında sokağa çıkma yasaklarına karşı direnen tüm kadınlar önceki direnen kadınların ardıllarıdır. Ve bu direngenliğin arkasında güçlü bir ideoloji vardır. İdeolojiyi, büyütmek ve devamını sağlamak bizlerin elinde” 

Toplumsal cinsiyet rolleri, kadının ev içi mücadelesi, özyönetim gibi temel konuların konuşulduğu konferansta Antalya yerelinde sorunlar üzerinde de duruldu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere de öğretmenlere de duygusal kopuş yaşattılar

SONRAKİ HABER

Acaba bugün kaç kişinin düştü yüreğine ateş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa