02 Ocak 2016 04:59

Erdoğan'ın 'Hitler Almanyası' benzetmesi Norveç basınında

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, başkanlık modeline ilişkin Hitler Almanyası'nı örnek göstermesi Norveç basınında da yer aldı.

Norveç Radyo ve Televizyon Krumu NRK ile Dagbladet ve VG gazeteleri bu haberi manşetlerine taşıdılar. NRK ile VG “Erdoğan:­ Hitler'in yönetim sistemi etkiliydi” başlığıya verirken, Dagbladet gazetesi, “Erdoğan'ın açıklaması Hitler'i övme olarak yorumlandı. Şimdi o bunları püskürtüyor” başlığıya verdi.

NRK ile VG haberinde, “Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etkili bir yönetim sisteminin devlet yapısını korumasına örnek olarak Adolf Hitler'in savaş sırasındaki Almanya'yı örnek gösterdi. Erdoğan Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı yetkisini genişletmek, daha çok ABD, Fransa ve Rusyada ki gibi başkanlığı istiyor. Fakat Erdoğan tarihi daha gerilere, Nazi Almanyasına götürürüyor” diyerek Erdoğan’nın açıklamasına yer verdi.

Dagbladet ise “Erdoğan'ın açıklaması Hitler'i övme olarak yorumlandı. Şimdi o püskürtüyor” başlığıya verdiği haberde devamla “Erdoğan şimdi çıkıp yanlış anlaşıldım ve yanlış algılandım diyor” şeklinde yadı ve Erdoğan’nın Türkiyede Cumhurbaşkanlığı yetkisini genişletmek, daha çok ABD, Fransa ve Rusya'daki gibi başkanlık istediğini yazdı.

ÖNCEKİ HABER

‘Aşkale GGM’deki mültecilere yönelik tecrit kaldırılsın’

SONRAKİ HABER

Kedilere dikkat! Kaportaya vurmadan aracınızı çalıştırmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa