01 Ocak 2016 14:43

Miray’ı polis öldürdü ama Müezzinoğlu dalga geçer gibi ‘kader’ göndermesi yaptı

Paylaş

Yeni yılın ilk bebeği Zehra Dodurga yı ve annesini hastanede ziyaret ederek altın takan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  “Ömrü, bahtı inşallah Aylan ve Miray bebeğe benzemez” dedi.

Aylan ve Miray 2015 yılının vicdanları sızlatan iki ismi... Biri 3 yaşında, biri 3 aylık iki bebek hükümetin ‘çözümsüzlüğü’ nedeniyle hayatını kaybetti. Aylan ailesi ile beraber Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı ancak umutlarını Avrupa’da aradı. Bodrum’da bir botla Yunan adalarına gitmek isterken cansız bedeni sahile vurdu. Miray ise Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında Özel Harekat Timlerinin hedefi oldu. 3 aylıkken öldürüldü. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu bu iki olayda da hükümetin sorumluluğunu görmezden geldi.  

2016 yılının ilk bebeği Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğdu. Fazlı ve Nazlı Dodurga çiftinin üçüncü çocukları olan bebeğe Zehra ismi verildi. Dünyaya gelen bebeği Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hastanede ziyaret etti.

DHA’nın haberine göre; Müezzinoğlu yeni yılın ilk bebeğinin ömrünün ve kaderinin, Suriyeli bebek Aylan ve Cizre’de katledilen Miray bebeğe benzememesi temennisinde bulundu. Müezzinoğlu, “Daha çok barışın, daha çok kardeşliğin hâkim olduğu süreçlere 2016 vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün ülkemizde, bölgemizde en çok huzura, barışa, kardeşliğe, en çok ta insanlık vicdanına ihtiyacımız var. Aylan bebek gibi binlerce bebek kaybediliyor. Annesiz. Babasız kalıyor veya anneler, babalar evlatsız kalıyor. Ülkemizde terörün ve terörizmin gençlere, çocuklara, ailelere, milletimize ödettiği ağır bedeller var.  Ülke insanımızın neredeyse tamamı huzur, barış istiyor. Bütün bu temenniler bu akşam inşallah kardeşliğe vesile olur.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

7 yaşındaki çocuğa istismara 18 yıl hapis

SONRAKİ HABER

RTÜK’ten Cem Küçük’e cevap: Haddin değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...