11 Nisan 2012 13:32

Emniyet’e göre de gaz bombası sağlığa zararlı değil!

EMNİYET Genel Müdürlüğü, polisin gazlı müdahalesi sonrası yaşanan ölümleri görmezden gelerek, eylemlere müdahalede polisin kullandığı gazların insan sağlığı üzerinde zararlı etkisinin olmadığını savundu.Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, Emniyet’in 1997 yılında taraf olduğ

Emniyet’e göre de gaz bombası sağlığa zararlı değil!
Paylaş

EMNİYET Genel Müdürlüğü, polisin gazlı müdahalesi sonrası yaşanan ölümleri görmezden gelerek, eylemlere müdahalede polisin kullandığı gazların insan sağlığı üzerinde zararlı etkisinin olmadığını savundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, Emniyet’in 1997 yılında taraf olduğu ‘’Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’’, 5564 Sayılı ‘’Kimyasal Silahların Geliştirilmesi, Üretimi, Stoklanması ve Kullanımının Yasaklanması Hakkında Kanun’’ ile 2559 Sayılı ‘’Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’’ çerçevesinde tüm modern polis teşkilatlarında olduğu gibi göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

AİHM’in toplumsal olaylarda güç kullanılması durumunda, göz yaşartıcı gazların kullanılabileceğine dair değişik tarihlerde verdiği kararların olduğunun savunulduğu açıklamada, “Göz yaşartıcı gazların, insan sağlığına kalıcı zarar verdiği şeklinde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğu klinik raporlarda da tespit edilmiştir. İstanbul Tıp Fakültesi tarafından OC gazı ile ilgili hazırlanan raporda, biber gazları ve tozlarının insan sağlığı üzerindeki etkilerinin hiçbirinin kalıcı olmadığı, bu bulguların o bölgenin suyla yıkandığında daha çabuk silinebileceği ifade edilmiştir’’ denildi. Açıklamada, AİHM’in aldığı kararın gazın kullanım şekline yönelik olduğu savunması yapılırken, eylemlere müdahalede kullanılan gazın herhangi bir şekilde insan sağlığına kalıcı zarar verdiğine dair resmi bir raporun yer almadığı ileri sürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çaycuma'da ıslah çalışmaları gecikti mi?

SONRAKİ HABER

Kozinoğlu dosyasında takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa