31 Aralık 2015 06:27

Mardin’de okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi

Paylaş

Mardin´de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretim bir gün tatil edildi. 

Valilik'ten yapılan açıklamada etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 31 Aralık 2015 günü bir gün tatil edildiği bildirildi.

KAR YAĞIŞI KENT MERKEZİNİ ETKİLEDİ

Mardin'de, gece saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran yoğun kar yağışı, Mardin kent merkezinde de yaşamı olumsuz etkiliyor. 

KÖY YOLLARI KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 40 santimetreyi geçtiği belirtildi. Mardin merkez ve ilçelere bağlı 70 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdare'ye bağlı araçlar kapanan yolları açmak için seferber oldu.

PAZAR GÜNÜNE KADAR KAR VAR

Belediye temizlik ekiplerinin sabah erken saatlerden itibaren ana ve ara caddelerde kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını sağlıyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının Pazar gününe kadar devam edeceğini belirterek, yola çıkan sürücüleri, yanlarında zincir ve takoz bulundurmaları konusunda uyardı.

KAR YAĞIŞI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Kar yağışı en çok çocukları ve öğrencileri sevindirdi. Sabah karla uyanan çocuklar park ve bahçelerde kartopu oynadı. Okulların tatil edilmesi ardından okuldan çıkan öğrenciler birbirleri ile kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. (CİHAN)

 

 

 

 share on Facebook  share on Twitter  

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’a kar yağdı

SONRAKİ HABER

İBB'den İstanbul'un kar raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...