31 Aralık 2015 00:43

Ya Nuray gibi olacağız ya da...

Paylaş

Rimaks tekstil işçisi
Tuzla/İstanbul

Merhabalar;
Ben Rimaks’ta çalışan bir işçiyim. Sizlerle Rimaks’ta son zamanlarda olup bitenleri paylaşmak istiyorum. Nuray Bayrak’lı arkadaşımızı sizler de tanıyorsunuz. İşyerinde Ustabaşı Kazım Demir’in tacizine, hakaretine karşı çıktığı için Nuray’ın başına gelmeyen kalmadı. İki kişi tarafından dövüldü, on günlük rapor verildi. Kadın derneğinden kadınlar Rimaks’ın kapısında eylem yaptılar. Biz kadınlar da fabrika da eyleme destek vermek istedik. Kendi aramızda  konuştuk. Hepimizin katılabilmesi için eylemin cuma günü yapılmasını önerdik. Ama işyeri temsilcileri tarafından tehdit edildik. “Bu eylemi sendika onaylamıyor. Eğer katılırsanız ve işten atılırsanız sendika sizin arkanızda durmaz” dediler. Bu baskı yüzünden işçiler geri çekildi. Bazı arkadaşlar baskılara rağmen eyleme destek verdiler ama başta kadın işçiler olmak üzere çoğu işçi ise korktu.
O günden bugüne baskılar devam ediyor. Şu an Rimaks’ta 15 işçi işten çıkartıldı. İşlerin olmadığını söylüyorlar. Bu nedenle işçiler seslerini çıkaramıyor. Çünkü hepimizin kredi borçları var. Ben dahil bir çok kadın işçi Nuray’a selam veremiyoruz, sendika temsilcileri öyle istiyorlar. Bu durumdan Nuray yapılan pisliklere göz yummadığı ve ses çıkardığı için kötü oldu. Bizler kendi seçtiğimiz işyeri temsilcilerimizden korkuyoruz. Ses çıkaranları patrondan önce tespit edip ya işten çıkarıyor ya da baskı yapıyorlar. Bizim temsilcilerimiz çok cahiller. Bir temsilci bir kadın işçiye şöyle davrandı. Kadının tuvalete gitmesi gerekiyordu ama ustabaşı izin vermedi. İşçi de temsilciye söyledi. Temsilci de “Ustabaşı haklı, sonuçta işin yetişmesi gerekiyor” dedi.
Nuray arkadaşımız bizler senin haklı olduğunu biliyoruz. Ama ne yazık ki bu temsilciler başımızdayken işimiz biraz zor. Ben buradan bütün arkadaşlarıma sesleniyorum. Ya bu temsilcileri değiştirip, birlik olup mücadele edeceğiz. Ya da bunların korkuttuğu sindirdiği işçiler olarak kalacağız. Seçim bizim ya Nuray gibi onurlu olacağız ya da temsilciler gibi...

ÖNCEKİ HABER

CP işçisi birlik olma yolunda ilerliyor

SONRAKİ HABER

DTK Eş Başkanı Selma Irmak: Birlikte yaşamı güçlendirmeye çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa