30 Aralık 2015 18:09

Canına tak eden 36L yolcuları direndi, kazandı!

Paylaş

İstanbul'da Mescidiselam-Beşiktaş seferi yapan, çoğunlukla Gazi Mahallesi halkının kullandığı 36L otobüsü yolcuları isyan etti. Her akşam, arzı karşılayacak sefer olmadığından dolayı seyrek sefer yapan ve tıklım tıklım dolan otobüsün yolcuları bugün uzun süre bekledikten sonra gelen otobüsü durdurdu ve sorun çözülmezse geçişine izin vermeyeceklerini söyledi.

Otobüsün şoförünün "Amirimle konuştum, boş otobüs gelecek" demesi üzerine sonra yolcular, "Boş otobüs gelmeden yolu açmayız" karşılığını verdi.

Yolcular yarım saat bekledikten sonra yine tıklım tıklım dolu bir otobüsün gelmesiyle, trafiği kesti.

Şoförler "boş otobüs geliyor" dese de 36l ve 49z seferlerinin iptal edildiğini öğrenen yolcular yarım saat boyunca Levent durağında trafiği durdurdu. Yalnızca ambulanslar için bir şerit açık tutuldu.

Yolcular, ambulans için boş bırakılan şeritten gelen boş otobüsü durdururken şoför "Sizi ancak duraktan alabilirim. Bu otobüs arızalı ben gideceğim" dedi ancak yolcular Akbil basmadan otobüse bindi. Şoför Akbil basılmadan aracı hareket ettirmeyeceğini söylerken yolcular da protestonun kendisiyle alakalı olmadığını protestonun yetkililere dönük olduğunu söyledi.

20 dakika sonra olay yerine polis geldi. "Beni rehin aldılar. Kurtarın beni" diyen şoförün inmesine izin verilmezken polis de "Ya Akbil basın ya inin" dedi.

Yolcular kararlı tutumlarını sürdürünce şoför otobüsü hareket ettirmek zorunda kaldı.

Yolcular sorun çözülmezse bu eylemi tekrarlayacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Sivil ölümlerin hiçbiri devlet kaynaklı değil

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de gözaltındaki 32 öğrenciden 5'i mahkemeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...